NASCAR

NASCAR: Joey Logano schakelt Sadler ongewild uit en wint Darlington Nationwide

Het stokoude circuit van Darlington heeft zijn eigen wetten. Iets waar winnaar Joey Logano zich nog niet geheel van bewust was. In een poging om de leider in de wedstrijd te helpen, schakelde hij die echter kort voor het einde uit. Logano won echter zijn 12e Nationwide-wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_logano_darlington_1
Joey Logano voelde zich na afloop niet geheel op zijn gemak en bood Sadler via de
voicemail zijn excuses aan.

Goed bedoeld duwtje pakt verkeerd uit
Bij een herstart vijf ronden voor het einde schakelde winnaar Joey Logano Elliott Sadler ongewild uit. Logano en Sadler hadden de z.g. “bump-drafting” techniek meermaals in de wedstrijd toegepast maar bij de voorlaatste herstart ging het fout. “Toen ik Sadler in de muur zag verdwijnen zakte het hart in mijn schoenen. Dit wil je gewoon niet. Bij mij is dan ook nooit de gedachte opgekomen om zijn race te ruïneren.” Via de boordradio liet Logano weten dat het absoluut niet zijn intentie was. “Bij de laatste herstart wilde ik hem alleen maar vooruit duwen. Maar zijn wielen draaiden door” aldus Logano.

Sadler had enigszins begrip voor diens actie “maar je gaat niet op elke plek “bum-draften”. Zeker niet op een plek als Darlington. “Hij had er zich van bewust moeten zijn hoe verraderlijk Darlington kan zijn” aldus Sadler.Van de 151 ronden tellende wedstrijd reed Denny Hamlin er ruim 103 op kop. Een kapotte cilinder kostte hem aan het slot de zege. Met nog amper 20 ronden te gaan had Hamlin een voorsprong van maar liefst zeven seconden op zijn achtervolgers opgebouwd. Een touché van Kurt Busch met de muur veroorzaakte de vierde neutralisatie van de avond. Busch die een paar schitterende inhaalmanoeuvres had laten zien wist dankzij excellent pitwork van zijn crew nog als zevende te eindigen!”

De Penske Dodges van Brad Keselowski en Sam Hornish Jr. eindigden resp. als derde en vierde. Danica Patrick, die zich voor de Sprint Cup-wedstrijd van vandaag als 38e gekwalificeerd heeft, deed het met een 12e plek uitstekend evenals Travis Pastrana die in zijn tweede Nationwide-wedstrijd als 17e eindigde. “Bij de rally heb je sneeuw en bomen en dit is angstaanjagend. Maar hier is het beangstigend maar verpletterend” aldus Pastrana die het meer dan uitstekend deed.

Uitslag
1. Joey Logano Toyota 151 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 151 ronden
3.Brad Keselowski Dodge 151 ronden
4. Sam Hornish Jr. Dodge 151 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 151 ronden
6. Ricky Stenhouse Jr. Ford 151 ronden
7. Briand Scott Toyota 151 ronden
8. Kurt Busch Toyota 151 ronden
9. James Buescher Chevrolet 151 ronden
10.Cole Whitt Chevrolet 151 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet