NASCAR

NASCAR: Uitgekookte Keselowski wint Sprint Cup Talladega

JGR-coureur Kyle Busch werd dit weekend voor de tweede maal op identieke wijze verslagen. Tijdens de Nationwidewedstrijd moest hij in merkgenoot Denny Hamlin zijn meerdere erkennen. En tijdens de Sprint Cup-wedstrijd werd Busch op vrijwel identieke wijze door Penske-coureur Brad Keselowski verslagen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2012_vliegtuig_talladega
Op Talladega gaan de NASCAR Sprint Cup bolides sneller dan een vliegtuig!

Tweede Sprint Cup-zege Brad Keselowski
Op de Tri-oval van Talladega behaalde Penske-coureur Brad Keselowski zijn tweede NASCAR Sprint Cup-zege dit seizoen. Keselowski had het scenario voor deze overwinning al lang van tevoren beraamd en ingestudeerd.

Keselowski: “Mocht ik hier op kop rijden dan wist ik precies wat ik zou moeten doen. Ik heb erover gedroomd en nagedacht. Ik wist precies welke inhaalmanoeuvre ik moest uitvoeren. De man op de tweede plek moest gewoon voordeel hebben! Niet iedereen zag het maar ik wist dat het de juiste “move” was. Ik ben blij dat het gehele plan werkt. De persoon die tweede reed moest hier voordeel hebben. Niet iedereen begrijpt het. Maar het was de juiste inhaalmanoeuvre en ik ben blij dat het goed uitpakte.”
Binnen 24 Uur werd Kyle Busch voor de tweede maal op identieke wijze van de zege beroofd. In de Nationwide-wedstrijd op zaterdag moest hij de zege aan Joey Logano laten. Hierna was Busch er wel van overtuigd dat degene die op Talladega tweede reed niet zou kunnen winnen! Voor de tweede maal heb ik een overwinning cadeau gegeven” mopperde Busch na afloop. Busch had Keselowski in de 193e ronde in winnende positie gepositioneerd.

Alleen was er een duidelijk verschil met de Nationwide-wedstrijd 24U eerder. Keselowski was de eerste coureur in de laatste vijf wedstrijden op Talladega die in de laatste ronde inderdaad een volle ronde op kop reed. Keselowski nam in de laatste ronde in de derde bocht de hoogste lijn en wist zich op deze wijze van Kyle Busch iets los te weken. “Dit stelde mij in staat om ongeschonden de finishvlag te halen” aldus Keselowski. Kyle Busch was er dan ook overtuigd dat hij de overwinning cadeau gegeven had.


2012_start_sprint_cup_talladega
Jeff Gordon en A.J. Allmendinger vertrokken vanaf de eerste startrij. Een fraaie
opname vanuit de pace-car.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet