Sportscars

Sportscars: Honda naar de ALMS en Le Mans

Honda keert terug in de IMSA-series. De geschiedenis herhaalt zich. Begin negentiger jaren was Honda met een Spice Acura actief in de oude "IMSA"-series. De Japanners keren terug naar hun roots.

Tekst Willem J. Staat.

 Honda Acura

Honda keert terug in de ALMS. Foto: Honda

Comeback
Met de Amerikan Parker Johnstone was Honda begin negentiger jaren actief in de IMSA-series en in de IMSA Light-categorie. In 38 starts behaalde men maar liefst 22 klasse-overwinningen. Vervolgens concentreerde Honda zich uitgebreid op de toenmalige CART-series en fungeert nu als enige motorenleverancier in de IRL. Na het vertrek van Toyota uit dit kampioenschap naar NASCAR gonsde het van de geruchten omtrent het Honda Sportprogramma. Deze week maakte Honda bekend dat men in 2007 als motorenleverancier actief zal zijn in American Le Mans Series.

LMP2
Voor de LMP2 klasse heeft Honda inmiddels een 500pk. sterke 3,4-liter motor gebouwd, die volledig door Honda Performance Development in Califonië ontwikkeld is. Evenals Porsche maakt Honda dus haar debuut in de LMP2 klasse. Tevens maakte men bij Honda bekend dat men wil doorgroeien naar de LMP1-categorie. Voor het Honda-project zal zowel met Lola als het Franse Courage nauw worden samengewerkt. Een Honda woordvoerder liet er geen twijfel over bestaan dat de 24 Uren van Le Mans het ultieme doel van het Acura project is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet