Supercar Challenge

Supercar Challenge: Pole Position voor Abresch/Sijthoff, Vanbellingen/Redant snelste in GT

ec13c23aa028d41a4d52bdc28fb9ef081

Rick Abresch en Diederick Sijthoff hebben in de kwalificatie van de Supercar Challenge op Circuit Park Zandvoort wederom hun visitekaartje afgegeven. Met een tijd van 1:38.825 bleken zij namelijk de snelste equipe. Achter Abresch en Sijthoff eindigde de Praga met Danny van Dongen, Leo Hrobarek en Priscilla Speelman op de tweede plaats. In de GT-divisie ging de pole position naar het Belgische duo Vanbellingen/Redant, die hiermee aantoonden dat zij de BMW Silhouette van JR Motorsport steeds beter naar hun zin afgesteld krijgen. De tijden in de GT-divisie lagen opvallend dicht bij elkaar, want de top zes noteerde tijden met in totaal slechts een halve seconde verschil.

Tekst:  Maurice Hoogers
Foto's: Roel Louwers

In totaal stonden vanmiddag bijna dertig bolides van de Supercar Challenge aan de start bij de kwalificatie. Alex van ’t Hoff begon de kwalificatie sterk en noteerde al snel een tijd van 1:40.856. Na een kwartier in de kwalificatie kwamen ook de overige coureurs in de Supercar Challenge op dreef en doken onder andere Diederick Sijthoff, Ardi van der Hoek en Danny van Dongen onder de tijd van Van ’t Hoff door.

120505_q2_abresch1

Na een half uur kwalificatie lag de sessie een tijdje stil omdat achterop het circuit een stuk vangrail moest worden gerepareerd nadat Alex van ’t Hoff met zijn Corvette van de baan was gegleden. “Het gebeurde op koude banden, die Corvette heeft zoveel koppel. Ik raakte van de baan op het gras en dan kun je weinig meer. Ik wilde alleen mijn banden maar inrubben voor de race, het was niet eens een ronde om een tijd neer te zetten”, verklaarde Van ’t Hoff na afloop. “Mijn monteurs zeggen dat de schade wel meevalt en dat ik vanmiddag gewoon kan rijden, dus laten we dat hopen!”

Hierna werd de sessie nog voor negen minuten hervat, maar er waren nog maar weinig coureurs die hun tijd verbeterden. Wie dat wel deed was Rob Kamphues in de Viper van DVB Racing. Kamphues verbeterde in de slotfase van de training zijn snelste tijd met maar liefst vijf seconden en plaatste de Viper hiermee op een mooie tiende startpositie. Ook Jan Storm verbeterde zijn tijd nog, en start op positie negen. Een paar coureurs raakten na afloop wel hun snelste tijd kwijt omdat zij die hadden neergezet tijdens een gele vlag situatie. Dit gebeurde onder andere bij Ardi van der Hoek, equipe De Graaff/Ribbens en het Belgische duo Longin/Lamot, maar had geen grote gevolgen voor de startopstelling.

120505_q2_bellingen1

In de GT-divisie was Jan van der Kooi met zijn Lotus Exige GT3 in de beginfase de snelste man. De Lotus-coureur reed een tijd van 1:46.066, en dat bleek een tijd waar de andere coureurs zich aan optrokken. De pole position ging uiteindelijk niet naar Van der Kooi, omdat het duo Vanbellingen/Redant, het duo Van der Ende/Van der Pol, Barry Maessen en het duo Thuis/Van Riet onder de tijd van de Lotus-coureur doken. Het duo Vanbellingen/Redant pakte de pole position met een tijd van 1:45.528, en het duo Pastorelli/Braams pakte met een tijd van 1:46.073 de zesde plaats. Het onderstreept nog maar eens de competitiviteit in de divisie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet