Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
AUTO GP

AUTO GP: Quaife-Hobbs wint race 1, De Jong grijpt naast tweede plek

De eerste AUTO GP race op de Hungaroring is gewonnen door Adrian Quaife-Hobbs. De Brit mocht de wedstrijd vanaf de pole starten maar kwam slecht van zijn plek en viel terug naar de derde positie. Sirotkin had een fantastische start en greep, komende vanaf de 5e startplek, brutaal de leiding. Al snel voerde Pal Varhaug de druk op bij Sirotkin, waarna de pas 16-jarige Rus even wijd ging. Hij wist zich onmiddellijk te corrigeren, maar kwam daarbij in aanraking met Varhaug. Hobbs was er als de kippen bij en profiteerde door orde op zaken te stellen en de leiding over te nemen.

hungaroring_dj02

Ook Daniel de Jong was goed op dreef. Komende vanaf de vierde plaats kon hij al snel Varhaug en Guerrin inhalen en schoof door naar de derde positie. Ronde na ronde zat hij pal achter Sirotkin, waarbij beiden wegliepen van hun achtervolgers. Ondertussen was Quaiffe-Hobbs reeds aan de horizon vertrokken en reed onbedreigd op kop.

Chris van der Drift deed eveneens goede zaken; de Nederlandse kiwi moest vanaf de laatste positie starten, maar vocht zich knap naar voren. Een goede pitstop bracht hem uiteindelijk binnen de top 8. Belangrijk aangezien de startopstelling voor de tweede manche van het weekend bepaald wordt door een reversed grid van de top 8.

hungaroring_vdd01

Aan kop opteerden alle rijders voor een late stop. Guerrin kwam als eerste binnen, later gevolgd door respectievelijk Sirotkin, Hobbs en De Jong. Laatstgenoemde stevende af op een zekere podiumplek toen echter het inschakelen van de pitlimiter de motor liet afslaan. De Jong verloor hierdoor kostbare tijd en zag een prima race in duigen vallen, een bittere pil!

De tweede wedstrijd van het weekend wordt morgen om 12:30 verreden. Spavone start deze race vanaf de pole, terwijl Chris van der Drift als 2e start.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet