VLN

Div: Spectaculaire opmaat voor 24h Nürburgring

120503_PK24h_Timbulli_Porsche_action
De Porsche van het dit jaar nieuw opgerichte Timbulli-team, dat al opmerkelijk goed scoorde

In een van de hallen en op het terrein van de Koelnmesse, het tentoonstellingscomplex in Keulen, vond gisteravond de officiële presentatie en persconferentie plaats voor de 40e editie van het ADAC Zurich 24h-Rennen, de 24-uursrace op de Nürburgring, die dit jaar van 17 tot en met 20 mei a.s. plaatsvindt. Hoewel het met de fabrieksteams dit jaar iets minder is, mede vanwege het gelijktijdig plaatsvindende DTM-weekeinde op Brands Hatch, belooft de jubileumeditie weer een prachtig spektakel met een indrukwekkend deelnemersveld te worden, waarbij we in de diverse klassen ook weer de nodige Nederlanders aan de start verwachten. In het voorprogramma rijden ondermeer de Duitse Porsche Carrera Cup en de Dutch Renault Clio Cup. De presentatie van gisteravond was al een voorproefje, waarbij op het natte demonstratieparcours ook de auto's flink de sporen kregen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


120503_PK24h_Groepsfoto

De traditionele groepsfoto met de aanwezige rijdes voor de ingang van de Koelnmesse.


120503_PK24h_Talkrunde

BMW-rijder Jörg Müller, hier geïnterviewd door presentatrice Eve Scheer, komt ditmaal voor het Schubert-team in actie, dat de vlag voor BMW op de Nordschleife hoog houdt. Bernd Schneider, daarnaast, rijdt voor het Hankook-Heico-team met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 als teamgenoot van onder anderen Christiaan Frankenhout.

120503_PK24h_Geishecker_Rasin

Nieuw dit jaar is een gemeenschappelijke trofee voor de GT3-teams die het beste scoren in de combinatie van de 24-uursraces van de Nürburgrig en Spa-Francorchamps. Hier de verantwoordelijken van beide wedstrijden, Peter Geishecker van de ADAC Nordrhein (links) en Paul Riasin van de Royal Automobile Club de Belgique.

120503_PK24h_Clio

De Clio's komen in actie tijdens het voorprogramma, naast de Dutch Renault Clio Cup ook de Clio Cup Bohemia, waaronder ook de Duitse deelnemers vallen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet