Formule 3

KONI-FSD wint bij debuut in Formula 3 Euro Series

 f3_koni_hirate

KONI, officieel partner van de Formula 3 Euro Series, heeft de uit de personenautoschokdempers bekende FSD-techniek nu ook in een schokdemper voor een Formule 3 toegepast. Succes bleef niet uit. De eerste race van de Koni FSD racedemper eindigde meteen in een zege voor Kohei Hirate, die nu tevens klassementsaanvoerder is.


Tekst en foto: PR

KONI testte haar FSD technologie (frequency selective damping) met het topteam Manor Motorsport. De resultaten waren direct veelbelovend. Coureur Esteban Guerrieri was zelfs zo enthousiast over FSD dat hij de demper meteen wilde gebruiken tijdens de eerste races van de Formula 3 Euro Series, op het circuit van Hockenheim. Manor Motorsport besloot de FSD-dempers vervolgens op alle drie de auto’s te monteren.

In de kwalificatietraining voor de eerste race reed Guerrieri direct de snelste rondetijd. Zijn teamcollega’s Kohei Hirate en Kazuki Nakajima stelden de tweede en vierde startplek veilig. Tevreden gezichten bij Manor Motorsport, tevreden gezichten bij KONI!

Zege


Kohei Hirate won vervolgens de eerste race van het seizoen. Hij werd direct gevolgd door zijn teamcollega Kazuki Nakajima op de tweede plaats. Guerrieri kwam met een beschadigde auto helaas niet verder dan de veertiende plek.
Tijdens de tweede race wordt de uitslag van de eerste race gebruikt om de startvolgorde te bepalen, waarbij de eerste acht rijders in de eerste race in omgekeerde volgorde starten. Dat was ongunstig voor Hirate en Nakajima, die naar de vierde startrij werden terugverwezen.

Guerrieri reed een prachtige inhaalrace, die hem van de veertiende startpositie naar de derde (podium)plek bracht. Hirate eindigde als vierde en dat was meer dan voldoende om als klassementsaanvoerder het weekeinde af te sluiten. Met Nakajima op de zesde plek haalde Manor Motorsport, met KONI FSD schokdempers, drie plekken in de top zes binnen.

KONI kijkt, als Nederlandse fabrikant, nu al uit naar de Ultimate Masters of Formula 3 (6 augustus) op Circuit Park Zandvoort en de races van de F3 Euro Series op Circuit Park Zandvoort (2-3 september)!

Volgende race: 30 april, Lausitzring (D)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet