Diversen

Div: Alex Zanardi wederom terug op de Eurospeedway

Alex Zanardi was onlangs weer terug op de Eurospeedway ofwel de Lausitzring zoals het circuit vroeger heette. Ditmaal voor een BMW Promotiefilmpje in de aanloop naar de Olympische Paralympics waarin de ex-WTCC/Champcar-coureur voor Goud wil gaan.

Tekst Willem J. Staat
Foto: BMW Motorsport archief

alex_zanardi

Zanardi wederom terug op de Eurospeedway
In het kader van een BMW Promotiefilmpje was Alex Zanardi onlangs even terug op de Eurospeedway. Beelden die wij de lezers van autosport.nl absoluut niet willen houden. Op het filmpje ziet men hoe Zanardi met een handbike door Turn 1 manoeuvreert. De bocht die hem op 15 september 2001 tijdens de CART-wedstrijd bijna noodlottig werd.

Het Duitse blad “Spiegel Online” schreef op 16 september 2001 dat de carrière van de Italiaan definitief voorbij was. “Die mensen kenden mij erg slecht” zegt de coureur terwijl hij zijn handbike door Turn 1 beweegt. Tijdens de Paralympics in Londen wil de Italiaan voor goud gaan. Daarna staat een deelname aan de 24U van Daytona met Juan Pablo Montoya, Dario Franchitti en Scott Dixon in 2013 bij het team van Chip Ganassi hoog op het verlanglijstje!Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet