Belgian Max Challenge (BMC)

Belgisch: Spanning tijdens tweede BMC in Genk

bmc_2

Op het mooie circuit van Karting Genk, was de Belgian Max Challenge afgelopen weekend te gast. Dit hoogstaand kampioenschap was aan zijn tweede wedstrijd weekend toe. In de namiddag liet de zon zich regelmatig tonen, wat leidde tot spannende races onder een mooie zon. De senioren kende weer een gigantisch startveld met leuke series als gevolg.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - Carpy.nl

Bij de jongste rijders, greep Ugo Dewilde de pole voor GKS rijder Michelangelo Amendola. Rens van Pelt mocht starten vanaf P3.
De eerste race werd knap gewonnen door Amendola. Achter de winnaar streden Rens van Pelt en Tuur Stalmans die terug kwam van P9 voor de tweede plaats. Stalmans werd tweede, Rens van Pelt raakte er niet voorbij en werd derde.
Ook in de tweede race, toonde Stalmans zich een goede racer, hij ging er met de winst vandoor, voor Amendola en van Pelt. Dagwinnaar was Michelangelo Amendola, hij scoorde evenveel punten als Tuur Stalmans maar door zijn betere chrono, is hij de winnaar. Rens van Pelt werd derde.

michelangelo_amendola

Ulysse de Pauw blijkt ook in de MiniMax erg snel te zijn. Hij reed op zijn Kosmic meteen naar pole. Gilles Magnus en dame Wietske Visser mochten starten vanaf P2 en P3. Ulysse de Pauw was ook in beide races de snelste. In race één finishte hij voor Lars Olofsen en Rowan Grinwis. Ook voor de tweede race zag het podium er hetzelfde uit, net zoals de daguitslag.

bmc_2_start_junioren

Federic op de Beeck knalde naar pole position bij de Rotax Junioren, Felix Warge noteerde een tweede tijd, voor Jordy Lievens die weer terug op het oude nest bij Patrik de Feyter zit. De eerste race was een ware uitputtingsslag, al in de eerste bocht moesten we afscheid nemen van heel wat toppers. Vooraan werd een uitermate spannende strijd gevoerd, met heel wat positie wisselingen. Helaas werd er ook veel geduwd, wat het treintje soms deed ontsporen. Vincent Convants reed rond de brokken heen en won de eerste wedstrijd voor Clay Shahaka en Pepijn Steeman.
In de tweede race was het Lars Lamborelle die van af de derde startij naar voren reed. Vincent Convents verzekerde zich van het dagtotaal door als tweede te finishen. Pepijn Steeman parkeerde zich weer op het podium met een derde plaats.

bmc_2_start_senioren

Spanning en sensatie, dat is wat series moeten brengen en dat deed het ook.
Het hele veld werd in twee gesplitst voor de chrono’s en dat gooide de boel meteen al om. Zo gingen de eerste tien van de tweede groep al harder dan de pole van groep één. Wie het meeste punten behaalde doorheen de series kon zich plaatsen voor de A finale, de anderen moesten het stellen met de B finale. In die B finale toonde Ben Dillon zich het snelste, ervaren man Burno Benoit werd tweede, Christophe Boden derde.
De grote A finale beloofde een spannende strijd te worden. Vincent Jewell voerde het veld aan maar zag kort achter hem een wit-groen gevaarte opduiken, met Michael Cool achter het stuur. Ook Jordi van Moorsel en Kevin Cremers deden goed mee. Vincent Jewell reed langzaam maar zeker weg en ook Cool vond de weg naar voren. Jewell verzekerde zich echter toch van dagwinst. Cool finishte even later als tweede voor Jordi van Moorsel die het podium vervolledigde.

Ook de heren van de Gentle Max mochten tonen wat ze konden. Kristof Allaerts was in de ochtend de snelste tijdens de Chrono voor Dimitri Ostrovski en Rob van Rompaey. Kristof Allaerts was in de eerste wedstrijd de snelste voor Arthur de Maesenier en Sebastien Morel. Ook de tweede race werd gewonnen door Kristof Allaerts. Sebasien Morel schoof een plekje op en werd tweede voor Dimitri Ostrovski.
Het dagklassement ging uiteraard naar Allaerts, voor Morel en Ostrovski.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet