Sportscars

Sportscars: Zware regenval teistert GrandAm-wedstrijd Miami Homestead

Zware regenval teisterde de GrandAm-wedstrijd in Miami Homestead afgelopen weekend zodanig dat de wedstrijd voortijdig moest worden afgebroken. Jeroen Bleekemolen eindigde voor het team TRG als 8e in de GT-klasse met een Porsche GT3.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

04-28-2012hmsc2_bc0009
Jeroen Bleekemolen "Racing in the Rain"

Zware regenval teistert GrandAm wedstrijd Miami
Zware regenval teisterde het GrandAm weekend in Miami Homestead. Men kwam zelfs nauwelijks aan trainen of de kwalificatie toe. Daarop besloot de wedstrijdleiding de startopstelling op basis van de puntenstand in het kampioenschap te laten verrichten. De wedstrijd op Miami leverde een overwinning op voor de combinatie Angelelli/Taylor met de Suntrust Corvette DP. Taylor profiteerde in de 28e ronde van een incident tussen Richard Westbrook en Enzo Potolicchio en greep daardoor voor de laatste 25 ronden definitief de leiding. Het SunTrust Team behaalde hiermee haar 19e Daytona Prototype overwinning in de GrandAm-series.

Ricky Taylor: “Telkens als we hier komen is onze auto voor deze baan gewoon niet goed genoeg. Dit jaar werkte ons team hard genoeg en hij was zowel op het natte als het droge perfect. Het enige wat ik vandaag moest doen was om de crash in de tweede bocht te vermijden. En zeker zelf niet crashen!”

Gehandicapt door het verlies van een ruitenwisser eindigde de Telmex/BMW Riley van de combinatie Scott Pruett/Memo Rojas als tweede. Daardoor kwam het dit jaar niet tot een hattrick. Wel namen zij de leiding in het kampioenschap over. Memo Rojas: “Het was een mooie dag voor ons. Wij verloren al vroeg onze ruitenwisser. Maar het was erg moeilijk om te zien waar ik mij nu eigenlijk bevond. Het was een werkelijke uitdaging om de auto zonder wisser op de baan te houden.

04-29-2012hmsr_bc0003
Zonder werkende ruitenwisser toch een tweede plek voor Memo Rojas in Miami
.
In de GT-klasse ging de overwinning voor de eerste maal naar de Ferrari 458 Italia GrandAm van de combinatie Jeff Segal/Emil Assentato. Jeff Segal: “Het was een prachtige dag voor ons. Wij hebben enorm veel tijd besteed aan de competitiviteit. Maar nat of droog, wij waren er altijd van overtuigd dat we bij de kop zouden zitten. Ik hoop dat we het momentum voor de komende races vast kunnen houden. Hopelijk is dit het begin van een goede run voor de rest van het seizoen.

De combinatie Jeroen Bleekemolen/Emilio Di Guida eindigde met een TRG Porsche GT3 als 8e in de GT-klasse.

Uitslag
1.Max Angelelli/Ricky Taylor Corvette DP 54 ronden
2, Scott Pruett/Memo Rojas BMW Riley DP 54 ronden
3. David Donohue/Darren Law Corvette DP 54 ronden
4. Lucas Luhr/Alex Popow Ford Riley DP 54 ronden
5. Antonio Garcia/Richard Westbrook Corvette DP 54 ronden
6. Emil Assentato/Jeff Segal Ferrari F458 Italia GrandAm GT 54 ronden
7. Dane Cameron/Wayne Nonnamker Mazda RX-8 GT 54 ronden
8. John Edwards/Robin Liddell Camaro GT.R 54 ronden
9. Steve Bertheau/Spencer Pumpelly Porsche GT 3 54 ronden
10. Bill Auberlen/Paul Dalla Lana BMW M3 GT 54 ronden


winnende_corvette_hms
Eerste zege voor SunTrust Racing dit seizoen De 19e in totaal bij de DP's.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet