VLN

VLN: Zege voor Lieb/Krumbach. Drie races driemaal rood!

Voor de derde achtereenvolgende maal moest de VLN-wedstrijd op de Nürburgring Nordschleife met Code Rood definitief worden afgebroken. Ditmaal was een zware crash tussen de Schuberth BMW Z4 en de Ginetta G50 van Clive Richards de oorzaak. De wedstrijd ging voor de tweede achtereenvolgende maal naar de combinatie Marc Lieb/Jochen Krumbach met een Manthey Porsche GT3 R

Tekst Willem J. Staat
Foto’s VLN/Jan Brücke


lieb_krumbach_r3
Voor de tweede maal Manthey-zege op de Nordschleife dit seizoen.

Zege voor Lieb/Krumbach
Voor de tweede achtereenvolgende maal zegevierde de Manthey Porsche GT3 R van de combinatie Marc Lieb/Jochen Krumbach, maar voor de derde achtereenvolgende maal werd de finishvlag niet gehanteerd. Een zware crash op het baangedeelte “Tiergarten” tussen de Brit Clive Richards en Dirk Müller was er de oorzaak van dat voortijdig met Code Rood moest worden afgebroken. Müller bleef ongedeerd maar Richards werd uit voorzorg voor één dag in het St. Josephziekenhuis in Adenau opgenomen. Na één dag werd hij gelukkig al uit het hospitaal ontslagen. De combinatie Uwe Alzen/Jörg Müller/Dirk Müller werd alsnog als derde geklasseerd.

Met een tijd van 8.20.281 secs. had de Schuberth BMW Z4 de pole veroverd. Maar al vroeg in de openingsfase moest Jörg Müller terrein prijsgeven aan de ROWE Racing en Hankook Heico Racing SLS AMG GT3’s. Aan de kop was er wederom een fraaie strijd tussen de Top 3. De gloednieuwe Audi R8 Ultra van de combinatie Winkelhock/Mies pakte de tweede plek. Markus Winkelhock: “In vergelijking met zijn voorganger is deze auto comfortabeler te besturen en dit geeft ons hoop voor de komende wedstrijden.” De combinatie Basseng/Stippler/Haase werd als vierde geklasseerd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet