Algemeen

Dragracing: John Force Racing blijft winnen

houston_neff_a

Met een zege in Houston heeft John Force Racing zijn ongeslagen status in 2012 weten te behouden. Na één overwinning van John Force en vier op rij voor Robert Hight was het in Houston de beurt aan Mike Neff om de zege in de Funny Car klasse voor zich op te eisen. Bij de Top Fuelers was Morgan Lucas het hele weekend een klasse apart en pakte op overtuigende wijze zijn tweede winst van het seizoen. In de Pro Stock klasse toonde Vincent Nobile zich net iets sterker dan de concurrentie en boekte zijn eerste overwinning van dit jaar.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en NHRA

De NHRA Spring Nationals in Houston was de zesde wedstrijd uit de 23 races omvattende NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Tijdens de kwalificaties leek het er nog niet op dat Mike Neff op zondag op het podium zou staan. Pas in de allerlaatste kwalificatierun wist de rijder van John Force Racing zijn Ford Mustang bij de eerste zestien te plaatsen. In de eliminaties ging het echter een stuk beter, want na winst op Jim Head klopte Neff in de kwartfinale Cruz Pedregon, de nummer één uit de kwalificaties. In de halve finale vormde Jeff Arend ook geen obstakel, waarna Neff het in de finale moest opnemen tegen Ron Capps.

houston_neff_p
Mike Neff

Ongeslagen
De NAPA-rijder van Don Schumacher Racing had in de halve finale Robert Hight naar huis gestuurd en voorkwam daarmee dat de rijder van John Force Racing voor zijn vijfde opeenvolgende zege kon gaan. Capps was in de kwartfinale al verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van de vierde John Force Racing-piloot, Courtney Force, die in de eerste eliminatieronde de damesconfrontatie met Alexis DeJoria in haar voordeel had beslist. In de finale wist Neff de ongeslagen status van John Force Racing voor 2012 te behouden door in 4,23 tegen 4,47 seconden Capps het nakijken te geven.

houston_lucas

Snelste in alle ronden
In de Top Fuel klasse was Morgan Lucas in Houston een klasse apart. In de kwalificatie had de Geico-piloot al de snelste tijd voor zich opgeëist en was vervolgens ook in alle eliminatieronde de snelste rijder van het veld. Ten koste van Troy Buff, Tony Schumacher en Bob Vandergriff plaatste Lucas zich dan ook voor de finale. Daarin moest Lucas het opnemen tegen Antron Brown die in de kwartfinale zijn teamgenoot Spencer Massey te snel af was geweest en in de halve finale de opnieuw verrassend sterke Steve Torrence (tweede in de kwalificatie!) het nakijken had gegeven. In de finale toonde Lucas zijn uitstekende Houston-vorm en pakte op overtuigende wijze ten koste van Brown zijn tweede overwinning van dit jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet