IndyCar

Indycar: Team Penske onverslaanbaar. Will Power wint in Sao Paulo. Sato indrukwekkend

Het team van Roger Penske lijkt dit seizoen in Indycar onverslaanbaar. Na de zege van Helio Castroneves in St. Petersburg behaalde de Australiër Will Power in Sao Paulo zijn derde achtereenvolgende Indycar-zege. De Japanner Takuma Sato reed vanaf een 25e startplek een fantastische inhaalwedstrijd en eindigde verdiend als derde.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s LAT USA/Indycar

duel_power_reay
Will Power en Ryan Hunter Reay gaven elkaar aan het eind niets toe. Power was
gewoon de betere coureur!

Will Power onverslaanbaar in Sao Paulo
Voor het eerst sinds 1979 heeft Team Penske de eerste vier wedstrijden van een top eenzitterkampioenschap in de VS gewonnen. In dat jaar won men de eerste vier wedstrijden van de toenmalige CART-series. Van de afgelopen vier wedstrijden won Power er maar liefst drie achter elkaar. Scott Dixon scoorde in 2007 met overwinningen op Watkins Glen, Nashville en Mid Ohio een hattrick.Het beslissende moment viel toen Scott Dixon in de 64e ronde onder neutralisatie naar binnen ging en achtervolger Hunter Reay bij de herstart iets te enthousiast was. Hunter Reay: “In Turn 1 ging ik er gewoon voor. Ik probeerde hem aan de buitenkant in te halen. Het was een mooie wedstrijd maar ik gewoon iets te kort.”

Ook andere deelnemers gingen daar in de fout. Bij diezelfde herstart moest ook Dario Franchitti zijn derde plek aan Helio Castroneves prijsgeven. De 2011 rookies James Hinchcliffe, JR Hildebrand en Charlie Kimball eindigden resp. als zesde, zevende en achtste.

Met nog amper acht ronden te gaan waren er acht coureurs bij een crash betrokken zonder dat ze elkaar echt raakten om de chicane te halen. De baan was dan ook volledig geblokkeerd.

barrichello
Rubens Barrichello kwam op zijn thuiscircuit niet verder dan een tiende plek. Hij
kwam er ruim 19 maal in de F1 uit.

Will Power: “Ik moest werkelijk alles in het werk stellen om Ryan achter mij te houden. Als je het zo bekijkt was het een solide dag zonder fouten. De sleutel voor het succes lag bij de laatste herstart. Ik wist toen dat ik ervoor moest gaan. Ryan is één van de sterkste tegenstanders omdat hij het nooit opgeeft. Alle hulde voor de mensen van Verizon, Chevy en Team Penske die dit voor mij mogelijk gemaakt hebben.” In 2011 won Power de wedstrijd die vanwege regen naar de maandag was uitgesteld en in 2010 versloeg hij Hunter Reay in een wedstrijd die eveneens wegens zware regen moest worden ingekort.

parkeerplaats
De Indycar-coureurs zijn het spoor bijster?


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet