NASCAR

NASCAR: Kurt Busch bezorgt Kyle Busch Motorsports eerste Nationwide-zege

Kurt Busch won afgelopen weekend de Nationwide-wedstrijd voor het team van zijn broer Kyle Busch Motorsports. Met een miniem verschil van .062 secs. versloeg Busch de JGR-Racing Toyota van Denny Hamlin.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

finish_nw_richmond
Prachtige finish in Richmond. Kurt Busch behaalt het allereerste succes voor het
team van zijn broer in de Nationwide-series.

Familiefeest voor “Busch Brothers” in Richmond
Afgelopen jaar werd Kurt Busch door Team Penske aan de dijk gezet en tekende voor een Sprint Cup-programma voor het team van James Finch Phoenix Racing. Voor de Nationwideseries vond Busch onderdak bij het KBM Team van zijn broer. In een spectaculair duel met Denny Hamlin wist Busch op de finish de zege veilig te stellen en bezorgde het team van Kyle Busch Motorsports haar eerste overwinning. Voor Kurt Busch was het zijn eerste zege op een short-track en de vierde in de Nationwideseries.

Kurt Busch: “Het is ongelofelijk om voor KBM de allereerste Nationwidezege te behalen. Het is moeilijk om een programma samen te stellen. Je denkt dat je hier op een gespierde wijze de top kunt bereiken, maar daar moet je naar toe denken! Het was ongelofelijk om tegen Hamlin te racen. Hij kwam gewoon uit het niets” Voor teameigenaar Kyle Busch was het moeilijk om de gevoelens voor de eerste overwinning van zijn team te omschrijven.

Kyle Busch: “Dit is de meest emotionele overwinning waarbij ik ooit betrokken geweest ben. Dit is werkelijk “cool”. Achter het stuur kun je gemakkelijker beslissingen nemen i.p.v. hier te staan! Kurt had het zwaar maar Denny racete clean tegen hem.”

Hamlin miste zijn pitbox tijdens een neutralisatie in de 117e ronde en viel in de 125e ronde naar de derde plek terug. In de 208e ronde maakte Hamlin onder groen zijn laatste reguliere stop. Hamlin gaf ruiterlijk toe dat hij te kort kwam.
Denny Hamlin: “Ik had een tikje kunnen uitdelen maar ik wilde hem op een eerlijke manier verslaan. Ik was gewoon een ronde te laat.”

travis_pastrana
X-Games man Travis Pastrana gaat de eerstkomende jaren zijn kunsten
op vier wielen vertonen! Contractueel mag hij vijf jaar niet meer op de
motor stappen!

X-Games winnaar Travis Pastrana maakte evenals de 18-jarige Ryan Blaney zijn Nationwide-debuut. Blaney zorgde met zijn Chevrolet voor sensatie door als 8e te eindigen. Ondanks een penalty voor te snel rijden in de pitlane eindigde Pastrana als 22e, één plek achter Danica Patrick.

Uitslag
1. Kurt Busch Toyota 250 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 250 ronden
3. Kevin Harvick Chevrolet 250 ronden
4. Ricky Stenhouse Jr. Ford 250 ronden
5. Sam Hornish Jr. Dodge 250 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
7. Ryan Blaney Chevrolet 250 ronden
8. Michael Annett Ford 250 ronden
9. Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
10.Kasey Kahne Chevrolet 250 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet