Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Spectaculaire tweede race Oschersleben

De tweede race van het Noord Europees Formule Renault 2.0-kampioenschap op Motopark Oschersleben is spectaculair verlopen. Al direct na de start hadden diverse rijders het dusdanig met elkaar aan de stok dat ze hun race uiteindelijk ver in het middenveld moesten vervolgen. Onder hen ondermeer Chris van der Drift en teamgenoot Kasper Andersen.

Tekst: Sander Dorsman - Foto's: PR

Felipe Albuquerque wist uit de problemen te blijven en trok ondertussen zijn eigen plan. Direct nam hij afstand van Afanasiev en Maassen, die samen de gehele race een gevecht om de tweede positie leverden. Achter de top drie was het spannend. Helmert Jan van der Slik kende wederom een bliksemstart en de rijder van MP Motorsport wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een prima zevende plek.

Verder achterin het veld begonnen Van der Drift en Andersen noodgedwongen aan een inhaalrace. Deze werd al snel in de kiem gesmoord door Formule Renault debutant Oscar Wilkens.

 wilkens_actie_oschersleben


Hij maakte direct duidelijk dat er niet met hem te sollen valt. Kasper Andersen leverde ronde na ronde een prachtig gevecht met Wilkens, maar moest dat na een mislukte actie uiteindelijk bekopen met een rondje grintbak.

 melvyn_kool_oschersleben1


Mervyn Kool kende een lastige openingsfase van de wedstrijd. Bij de start verloor hij enige posities door de mêlee in de kop van het veld. Desondanks revancheerde Kool zich sterk in de loop van de race en finishte uiteindelijk op de elfde plek.

Na 25 minuten vol actie op de baan viel het zwart-wit-geblokt voor Albuquerque. De Portugees voert met het behalen van deze overwinning tevens het kampioenschap aan met 44 punten. De volgende twee wedstrijden worden verreden op Spa Francorchamps op 14 mei.

Uitslag race 2 NEC Formule Renault, 23 april 2006
1. Felipe Albuquerque, 18 ronden in 25:45.260
2. Sergey Afanasiev, op 4.991
3. Xavier Maassen, op 5.529
4. John Edwards, op 6.127
5. Atte Mustonen, op 10.964
7. Helmert Jan van der Slik, op 21.612
10. Chris van der Drift, op 23.289
11. Mervyn Kool, op 29.064
13. Oscar Wilkens, op 31.691
15. Dennis Swart, op 47.880
17. Gwendolyn Hertzberger, op 1:07.216
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet