WTCC

WTCC: Eerste zege voor Rob Huff, Tom Coronel vierde in race 2 (upd, en met video)

120429_wtcc_svk_r2_huff
Rob Huff won race 2 tijdens het goed bezochte evenement op de Slovakia Ring

De tweede WTCC-race op de Slovakiaring leverde Rob Huff zijn eerste overwinning van het seizoen op. In de eerste ronde haalde de Brit de Italiaan Stefano D’Aste in de Wiechers-BMW in en nam zo de leiding over, die hij vervolgens ook niet meer uit handen gaf. Ook Huffs Chevrolet-merkgenoten Yvan Muller en Alain Menu passeerden D’Aste ogenschijnlijk zonder moeite. Korte tijd later konden Gabriele Tarquini in de SEAT en Tom Coronel in de ROAL-BMW aansluiten. Tarquini veroverde in de derde ronde de derde plaats ten koste van Menu en reed vervolgens vrij snel het gat naar Huff en Muller dicht. Menu had een duidelijk probleem en moest halverwege de race de strijd staken. In de negende ronde plaatste Tarqini een aanval op Muller, maar de Fransman kon vooralsnog zijn plek verdedigen. Coronel kwam op de vierde plaats meer en meer onder druk van Oriola, maar hield zijn plek vast. In de laatste ronde gaf Tarquini de Chevrolet van Muller een duidelijke tik. De auto van de Fransman ging dwars, maar hij kon hem alsnog onder controle houden en hield zo zijn tweede plaats vast. Huff won voor Muller, Tarquini en Coronel.


Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo4


Tom Coronel, die in race 1 te maken had met ernstig onderstuur aan zijn BMW, was in de tweede wedstrijd wel tevreden met de wegligging. “In race 1 was de voorkant gewoon veel te hard, maar voor race 2 hebben we dat veranderd en het ging prima”, aldus Coronel. “Ik had een goede start, en bovendien had ik het voordeel dat ik nog een set nieuwe banden over had, omdat ik gisteren niet in Q2 startte, dus dat hielp ook. Ik kon goed naar voren rijden, overal lekker doorheen en zo werd ik uiteindelijk vierde. Dat was ook wel het maximaal haalbare, meer zat er niet in, maar het waren in ieder geval weer waardevolle punten voor het kampioenschap.”

120429_wtcc_svk_r2-coronel_actie
Goede race voor Tom Coronel in race 2

Overigens werd Coronel na afloop van de race nog bij de sportcommissarissen ontboden, om tekst en uitleg te geven over zijn botsing met Franz Engstler in race 1. “Ik had me verremd, raakte Engstler en die ging meteen de grindbak in. Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje overdreven, maar goed. De sportcommissarissen legden me naderhand nog een drive-through-penalty op, die werd omgezet in een tijdstraf van 30 seconden. Het zal allemaal wel, daar kan ik niet echt van wakker liggen. Wel vind ik opmerkelijk dat andere mensen allemaal ongestraft met van alles en nog wat weg komen, terwijl ze mij dan weer moeten hebben, maar ja, leg het maar eens uit…”

Race 2:

1. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze 1.6T, 10 r. in 22:38,101 (gem. 156,66 km/u)
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze 1.6T, op 2,029
3. Gabriele Tarquini (Ita), SEAT Leon WTCC, op 2,555
4. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC, op 8,859
5. Pepe Oriola (Spa), SEAT Leon WTCC, op 9,352
6. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320 TC, op 9,553
7. Mehdi Bennani (Mar), BMW 320 TC, op 11,675
8. Alberto Cerqui (Ita), BMW 320 TC, op 12,773

Stand:
1. Yvan Muller, 149 punten
2. Rob Huff, 122
3. Alain Menu, 121
4. Tom Coronel, 89
5. Gabriele Tarquini, 87
6. Stefano D’Aste, 55
7. Pepe Oriola, 53
8. Norbert Michelisz, 47Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet