Formule 3

Recaro Formule 3: Foster wint race vol actie

Nico Hülkenberg heeft het Motopark Oschersleben vandaag met het nodige huiswerk verlaten. Evenals voor de eerste wedstrijd, claimt hij ook voor de tweede race de pole. Echter, wederom kent de Duitser een dramatische start. Recardo Bruins profiteert en de Formule 3 rookie pakt brutaal de leiding.

Tekst: Sander Dorsman - Foto's: PR

In ronde twee krijgt het publiek een kamikaze actie van Dominick Muermans voorgeschoteld. De rijder van het team van Frits van Amersfoort maakt een enorme inschattingsfout en trakteert zijn voorligger op een forse beuk. Muermans wordt hierdoor gelanceerd en belandt uiteindelijk in de grindbak.

 kool_actie_oscherleben


Inmiddels zijn JB-Motorsport coureurs Ferdinand Kool en Ho-Pin Tung bezig aan een opmars naar voren. Beide rijders kampten tijdens de kwalificatie met de nodige afstellingsproblemen met hun nieuwe Lola-bolide en moesten de race in het middenveld starten. Desalniettemin rijden Kool en Tung een gedegen race en finishen uiteindelijk verdienstelijk op een vijfde en zesde positie.

De snelle Joey Foster heeft, liggend op een tweede positie, inmiddels de aansluiting gevonden bij Recardo Bruins. Ronde na ronde staat Bruins onder zware druk, totdat beide coureurs met elkaar in aanraking komen. Foster pakt de leiding en voor Bruins eindigt zijn race langs de baan.

 renger_actie


Ook Renger van der Zande eindigt zijn race in mineur. De coureur uit Nijmegen moet zijn race als veertiende aanvangen en weet zich samen met landgenoten Ferdinand Kool en Ho-Pin Tung naar voren te vechten. Tijdens een van de vele inhaalacties komt Van der Zande echter in aanraking met een collega en moet zijn beschadigde auto noodgedwongen langs de baan parkeren.

Uitslag race 2 Recaro Formule 3, 23 april 2006
1. Joey Foster, 18 ronden in 25:16.490
2. Nico Hülkenberg, op 0.486
3. Harald Schlegelmilch, op 5.602
4. Riccardo Azzoli, op 9.915
5. Ferdinand Kool, op 11.619
6. Ho-Pin Tung, op 14.855

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet