DTM

DTM: Uitgebreide voorbeschouwing seizoen 2012


120426_DTM_Preview_MB_Juniorteam_2012
Mercedes-junioren anno 2012: vlnr Roberto Merhi, Christian Vietoris en Robert Wickens

Mercedes-Benz-teams en -rijders

Mercedes-Benz zet acht exemplaren van de auto in, die het merk nogal gecompliceerd aanduidt als ‘DTM Mercedes AMG C-Coupé’. Bij het HWA-team bleven de beide Britten Gary Paffett en Jamie Green aan boord, net als de Duitser Ralf Schumacher. De vacature die ontstond na het vertrek van Bruno Spengler naar BMW werd opgevuld door Christian Vietoris, die vorig jaar met DTM en GP2 een dubbel programma reed, maar zich nu volledig op de toerwagens concentreert. Vietoris vormt samen met de beide debutanten Roberto Merhi uit Spanje en Robert Wickens uit Canada het Mercedes-Benz Junior Team in de DTM, waarmee het merk uit Stuttgart een bekend concept laat herleven. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig had Mercedes-Benz op initiatief van Jochen Neerpasch immers al een dergelijk juniorteam in de Groep C-sportwagens, waar onder anderen Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen en Karl Wendlinger uit voortkwamen. Een advertentiefoto uit die tijd met Schumacher, Wendlinger en Fritz Kreuzpointner (ooit nog eens ingehuurd om op Zandvoort Cor Euser van een NK-titel af te houden, maar zonder resultaat) onder het motto ‘Zou u deze mannen uw Mercedes toevertrouwen?’ werd recentelijk met de huidige drie junioren opnieuw gemaakt.

120426_DTM_preview_MB_Junior_1990
Beroemde Mercedes-Junior-Team-advertentie van toen met vlnr Kreuzpointner, Wendlinger en Schumacher

Merhi, vorig jaar met Mercedes-Benz-motor kampioen in de Formule 3 Euro Serie en winnaar van de FIA Formula 3 International Trophy, komt uit voor het team Persson Motorsport. Zijn teamgenote daar is de Schotse Susie Wolff (voorheen bekend als Stoddart), die vorige week werd aangekondigd als nieuwe test- en ontwikkelingsrijdster van het Williams-Formule 1-team, waar haar echtgenoot Toto Wolff mede-aandeelhouder is. Honi soit, qui mal y pense… Wickens komt als titelverdediger uit de Formule Renault 3.5 en rijdt voor Mücke Motorsport, samen met David Coulthard, die zijn DTM-programma combineert met zijn taak als F1-commentator voor de Britse televisie en met elf DTM-evenementen en 20 Formule 1-races dus ook flink onderweg is.

120426_dtm_preview_tvspielfilm
Susie Wolff rijdt opnieuw in de kleuren van TV Spielfilm (hier Roberto Merhi met Wolffs auto tijdens de test op Hockenheim)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet