Porsche Cups

Porsche Supercup: Geen succes voor Nederlanders in Imola

Richard Westbrook heeft de tweede wedstrijd om de Porsche Michelin Supercup bij de Grote Prijs van San Marino gewonnen. Er waren geen successen voor de Nederlanders.

 start_imola_2006


Patrick Huisman werd slechts zevende na een tiende kwalificatietijd. Robert van den Berg van Harders Plaza Racing kwalificeerde zich op een uitstekende zevende plaats maar viel in de race terug naar een zeventiende positie.

 sebas_bleek_imola


Sebastiaan Bleekemolen reed naar een negende plaats, terwijl vader Michael op een zestiende plaats over de finish kwam.

Sebastiaan maakte geen goede start. “Ik had veel last van een auto die vlak na de start achterstevoren ging. Daardoor verloor ik de aansluiting. Het gat met mijn voorliggers kon ik niet meer dichten, maar het goede nieuws is dat de kop van het veld ook niet bij mij wegreed. Mijn rondetijden waren goed. Ik kijk terug op een heel goed weekeinde”, aldus de 27-jarige coureur. “We kunnen onze auto en onszelf nog verbeteren, vandaag in de race heb ik ook weer veel geleerd. Het ziet er goed uit.”
Michael was ook niet tevreden over zijn start. “Ik vertrok met teveel wielspin en ook ik moest uitwijken voor de auto die vlak na de start spinde. Ik was wel sneller dan mijn voorliggers, maar passeren bleek lastig. Ik kwam twee keer even naast de baan terecht doordat ik moest uitwijken voor een voorligger die onverwacht vroeg remde.” Michael eindigde als zestiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet