Formule 3

Formule 3: Hannes van Asseldonk gastrijder in F3 Euroseries

hannes_van_asseldonk_britse_f3

Hannes van Asseldonk heeft de smaak in de F3 te pakken. Nadat hij dit seizoen al twee raceweekenden (en daarmee zes heats) in het Britse kampioenschap heeft afgewerkt, maakt hij komend weekend ook zijn opwachting in de Formula 3 Euroseries. De 20-jarige Nederlander rijdt tijdens het DTM-weekend op Hockenheim in het bijprogramma een drietal gastraces.

Tekst: Marc Kok

Hannes van Asseldonk is dit jaar de enige Nederlandse deelnemer in het Britse F3-kampioenschap. Tijdens de seizoensopener op Oulton Park kwam hij niet verder dan één keer een 8ste plek, hoewel hij in één van de drie races de snelste omloop liet noteren. Recentelijk op Monza kwam Van Asseldonk in de buurt van het ereschavot, maar moest hij met een 4de en 5de plaats genoeg nemen.

De Euroseries-rijders komen dit seizoen 8 weekenden en in totaal 24 manches in actie. Ook de baan van Zandvoort behoort al jaren tot de strijdtonelen. Favorieten voor de titel 2012 zijn de ervaren coureurs Daniel Juncadella en Felix Rosenqvist. Laatstgenoemde won vorig jaar de Masters of F3 op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet