Formula Ford

Formule Ford: Bart van Os: ‘Prima basis om door te groeien binnen GT3.nl-concept’

480_podium_1156

Bart van Os heeft tijdens de Paasraces een succesvolle overstap gemaakt van het racen met een dak naar het racen zonder ruitenwissers. De kampioen van de Formido Suzuki Swift Cup 2011 kende een pijnlijk weekend doordat hij racete met een gebroken hand. Dat weerhield hem er niet van om tijdens de drie races gedurende het paasweekend, driemaal naar het podium te knallen.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus, Bart Buijs en Co van der Gragt

“Mijn teamgenoot Max van Splunteren heeft zijn bovenbeen gebroken met hockey. Na de teampresentatie met het voltallige GT3.nl team heb ik mijn hand gebroken! Kortom, een hoop blessures. Afgelopen dinsdag heb ik het gips van mijn hand laten halen en heb ik er een soort versoepeld gips omheen gedaan. Toch, na de vrije trainingen van donderdag hebben ze me om moeten praten om toch aan de start te verschijnen. Wat een pijn had ik!”

480_zijaanzicht_1222

Goede basis
De overstap van Bart van Os naar de Formule Ford kende, behoudens de gebroken hand, een soepel verloop. Van Os praat ons bij over de afgelopen winter. “Na de finaleraces van 2011 is het contact gelegd vanuit Gert Valkenburg naar ons. Ik heb toen tijdens een testsessie van twee uurtjes voor het eerst de auto aan de tand gevoeld en dat ging gelijk erg goed. De Formule Ford is voor mij een logische stap op dit punt in mijn carrière. Ik had ook naar de Clio’s kunnen doorgroeien, maar als jonge coureur leer je veel en veel meer in de Formule Ford. Hier leer je om met mechanische grip om te gaan en leer je ook om een auto daadwerkelijk sneller te maken. Daarnaast, ik vind dat je toerwagens over twintig jaar ook nog steeds kunt rijden, terwijl het voor mij als jonge rijder juist nu erg interessant is om in een formulewagen te racen. Ik denk dat het voor mij de ideale leerschool is en een goede basis voor als ik later in mijn carrière naar de GT-racerij wil.”

480_vingers_1120

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet