Supercar Challenge

Supercar Challenge: Onvoorziene wijzigingen in racekalender 2012

120422_sp_start1

De Supercar Challenge heeft zijn kalender voor 2012 recent op een paar plekken moeten wijzigen. Zo verschijnen de Supersport- en Sport-divisies volgende week niet in het voorprogramma van de ADAC GT Masters op Circuit Park Zandvoort, en is later dit jaar het raceweekend van de Superleague Formula op TT-circuit Assen volledig komen te vervallen.

Tekst: PR

Ter vervanging van deze evenementen komen de Supersport- en Sport-divisies in het weekend van 23 september tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort in actie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat deze divisies op donderdag 6 en zaterdag 8 september ook gaan rijden in het voorprogramma van de 24h of Zolder.

120422_rutgers1

Verplaatsing naar Trophy
De kalender van de Supercar Challenge leek eind 2011 al op orde, maar door onvoorziene omstandigheden moest de organisatie van de Supercar Challenge deze kalender de afgelopen weken op een paar posities wijzigen. Zo zouden volgende week tijdens de ADAC GT Masters alle divisies van de klasse in actie komen, maar dit bleek uiteindelijk door planningsproblemen niet mogelijk. “Door een aantal wijzigingen in het tijdschema van dat weekend kwamen de wedstrijden voor onze Supersport- en Sport-divisies in het gedrang. Daarop hebben we besloten om deze divisies niet te laten rijden tijdens dit evenement”, vertelt organisator Dick van Elk. “Circuit Park Zandvoort bood ons daarna aan om tijdens de Trophy of the Dunes met deze divisies aan de start te verschijnen. Voor ons was dat een mooie oplossing, al gaat dat logistiek nog wel een uitdaging voor ons worden. Verschillende deelnemers uit de Super GT- en GT-divisie van onze klasse nemen dat weekend namelijk deel aan een gastrace op het Italiaanse Monza.”

Problemen door cancellen Superleague Formula
Daarnaast zouden de Supersport- en Sport-divisies ook in actie komen tijdens het weekend van de Superleague Formula op het TT-Circuit van Assen. Deze klasse heeft de organisatie van het evenement echter laten weten in september niet naar het TT-circuit te komen. Hierdoor ontstond er voor de Supersport- en Sport-divisies een gat in de kalender, waarna Circuit Zolder met het idee kwam om de divisies te laten rijden in het voorprogramma van de 24h of Zolder. “Toen Circuit Zolder hoorde dat ons raceweekend in Assen niet door zou gaan, boden zij meteen aan of wij mee wilden rijden in het voorprogramma van de 24h aldaar”, legt Van Elk uit. “Wij staan daar zeer positief tegenover, maar houden dit raceweekend nog wel onder voorbehoud omdat we nog op goedkeuring van de RACB wachten. Zij moeten deze wijziging in de kalender nog officieel goedkeuren.”

120421_been1

Resterende kalender Supercar Challenge 2012
06-05: ADAC Masters, Circuit Park Zandvoort (1)
27-05: GT Open, Nürburgring
24-06: Euroraces, Spa-Francorchamps
08-07: Zolder Superleague, Circuit Zolder
05-08: Gamma Racing Day, TT-circuit Assen
26-08: DTM, Circuit Park Zandvoort (1)
08-09: 24h of Zolder, Circuit Zolder (races op donderdag en zaterdag) * (2)
23-09: Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort (2)
14-10: Racing Festival, Spa-Francorchamps
28-10: Finaleraces, TT-circuit Assen

* Onder voorbehoud
(1) Alleen Super GT- en GT-divisie
(2) Alleen Supersport-, Sport I- en Sport II-divisie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet