Persberichten

Persbericht: Fraaie inhaalrace Rinus van Kalmthout op Dutch Rotax Max Challenge in Berghem

rinus_in_regen_berghem_1

Karter Rinus van Kalmthout heeft zich uitstekend gemanifesteerd tijdens het tweede raceweekend in de klasse Minimax van de Dutch Rotax Max Challenge. In een startveld van 30 deelnemers leverde de zoon van BOSS GP-coureur Marijn van Kalmthout afgelopen weekeinde in Berghem een fraaie inhaalrace af. Met een 3de stek in de tweede manche finishte het Hoofddorpse talent als 4de in het dagklassement.

Tekst PR
Foto's: Dimitri van Beveren

De jonge karttalenten van Nederland werkten hun wedstrijden af onder zwaar wisselende omstandigheden. Droge perioden konden in korte tijd plaatsmaken voor een wolkbreuk, waardoor de jeugdige snelheidsduivels zich razendsnel moesten aanpassen.

Net geen pole
Rinus van Kalmthout zat er op het Brabantse asfalt direct goed bij. Nadat de voor Team TKP uitkomende rijder in de training reeds zijn rappe tempo etaleerde, leek de rookie in de kwalificatie op de poleposition af te steven. Omdat hij in zijn laatste en snelle ronde in de kwalificatie op een opdrogende baan iets werd opgehouden, miste hij de beste startplek op een luttele 0,05 seconde. Waardoor Van Kalmthout junior de openingsmanche vanaf P3 moest aanvangen.

Wedstrijden
In de eerste heat kwam het hemelwater met bakken naar beneden. Rinus van Kalmthout had de pech dat er regen in zijn carburateur kwam en tevens zijn brandstofpomp niet goed functioneerde. Ondanks deze technische malheur wist hij zijn kart – achter winnaar Richard Verschoor - toch nog naar plek 7 te sturen.

rinus_in_berghem_2

Gestart vanaf deze positie in de tweede en afsluitende wedstrijd, gaf hij aanvankelijk een plek weg. Maar vanaf dat moment focuste de pas 11-jarige piloot zich uitstekend en baande hij zich knap een weg naar voren. Met enkele prachtige inhaalmanoeuvres was Rinus in de slotfase de rapste rijder op de baan. Hoewel hij winnaar Dylan Buys niet meer kon achterhalen, was een prima 3de stek zijn deel. Hetgeen Van Kalmthout een 4de plaats in het dagklassement opleverde. De Noord-Hollandse Intrepid-coureur is in het tussenklassement na twee raceweekenden op een gedeelde 3de positie terug te vinden.

Kalender
De volgende races meetellend voor het NK Rotax Max zijn 3 en 4 juni op het circuit van Emmen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet