Persberichten

Persbericht: Uitstekende start van het nieuwe seizoen met podium voor PRAGA op Zolder

120422_praga_zolder_action1_480
De PRAGA R4S-sporrtwagen met Danny van Dongen en Simon Wagner in actie op Zolder

Het seizoen 2012 is voor het PRAGA-sportwagenteam goed begonnen met een podiumplaats in de Supercar Challenge op het circuit van Zolder in België. In het voorprogramma van het FIA GT1-Wereldkampioenschap waren er twee wedstrijden voor de Supercar Challenge op het voormalig Grand Prix-circuit. De derde plaats in de tweede race voor de Nederlandse coureur Danny van Dongen en de Oostenrijker Simon Wagner, een van de jonge talenten in het innovatieve NEW GENERATION-programma van PRAGA was een goed resultaat bij de seizoensstart.

Tekst en foto's: PR

Er werd met spanning uitgekeken naar het evenement in Zolder, waar Leo Hrobarek en Simon Wagner, twee rijders die waren uitgekozen voor het NEW GENERATION-project van PRAGA, hun wedstrijddebuut maakten. In de eerste race zouden ze afwisselend de PRAGA R4S-sportwagen besturen, terwijl een van de twee samen met de ervaren Nederlandse coureur Danny van Dongen, een van de coaches van het NEW GENERATION-project, een team zou vormen voor de deelname aan de tweede race.

Leo Hrobarek startte in de race op zaterdag, waarin hij vanaf de achtste plaats in de startopstelling vertrok. In de eerste helft van de race toonde Hrobarek zijn competitieve instelling, maar in een poging om naar voren te komen reed hij iets te hard over de kerbstones in een bocht op het achterste gedeelte van het circuit. Daardoor brak de draagarm van de ophanging van het linker achterwiel, wat het voortijdig einde van de race voor Hrobarek en zijn teamgenoot Wagner betekende.

120422_praga_zolder_podium_480
PRAGA-coureurs Danny van Dongen en Simon Wagner (r.) op het podium

Wagner had de pech om op zaterdag helemaal niet te kunnen racen, en mede daarom werd hij als teamgenoot van Danny van Dongen in de PRAGA R4S voor de race van zondag geselecteerd. Vanwege de uitval op de dag ervoor moest Danny van Dongen van achteraan de startopstelling vertrekken, maar hij zette al zijn ervaring en kwaliteiten in om zich op te werken in het veld. Zijn inzet werd beloond: de Nederlandse coureur bracht de auto op de derde plaats de pits in voor de rijderswissel. Tijdens de pitstop werd wat tijd verloren, maar Simon Wagner kwam uiteindelijk toch als derde over de eindstreep en zorgde zo voor de eerste podiumplaats van het seizoen voor het team.

Danny van Dongen was tevreden met het behaalde resultaat: “Het was een goed debuut. In de eerste race was Leo iets te gretig, maar in de tweede race hebben we prima vooruitgang geboekt. Ik slaagde erin om van achteraan in de startopstelling naar de derde plaats te rijden, waarbij ik veel plezier had. Vervolgens heeft Simon de auto als derde aan de finish gebracht, ondanks wat regen in de slotfase van de race, wat het voor de rijders lastig maakte.”

Het volgende optreden voor het NEW GENERATION-team met de PRAGA R4S-sportwagen staat gepland voor het ADAC Masters Weekend op Circuit Park Zandvoort op 5 en 6 mei tijdens de volgende twee races van de Supercar Challenge.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet