Diversen

Div: Erfgoed Rob Slotemaker in handen Frank Kerseboom

frank_kerseboom

Na 30 jaar jaar leiding te hebben geven aan de oudste raceschool van Nederland, Rensportschool Zandvoort, maken Huub Vermeulen en Dick van Iperen plaats voor hun compagnon Frank Kerseboom. De door Vermeulen en Van Iperen aangewezen opvolger begon in 1986 als instructeur bij RSZ waarna hij in 1999 toetrad tot het managementteam.
Zesentwintig jaar later ziet de meervoudig kampioen toerwagens de overname van de raceschool niet alleen als een beloning voor zijn enthousiaste inzet, maar beschouwt hij het ook als een eervolle taak het erfgoed van oprichter Rob Slotemaker te beschermen en verder uit te bouwen.

Tekst en foto: PR

Rob Slotemaker was in 1955 (naast zijn bekende antislipschool) ook grondlegger van Rensportschool Zandvoort, de kraamkamer van o.a. Jan Lammers en Tom Coronel. Na het overlijden van Slotemaker in 1979 werd de school voortgezet door Henk van Zalinge. Hij besloot de raceschool kort daarna over te dragen aan wedstrijdleider Dick van Iperen en Internationaal kampioen toerwagens en formuleauto’s Huub Vermeulen. In hun handen groeide RSZ verder uit als organisator van circuitdagen voor bedrijven en automobielimporteurs. De befaamde zaterdagmiddag(winter)cursus kreeg er ook vele broertjes en zusjes bij, waaruit tevens de aanwas kwam voor amateur auto- en motorsport: de populaire Zomer Avond Competitie. De driftcursussen en het fenomeen Vrij Rijden mogen zich ook in een voortdurend groeiende belangstelling verheugen.

Huub Vermeulen: “oud RSZ cursisten met succes in de autosport kregen vaak de kans om bij de Rensportschool instructeur te worden. Kerseboom was daar een van, destijds met weinig essentiële vaardigheden op zak. Dat is nu wel anders, waardoor je kunt stellen dat RSZ een fascinerend ontwikkelingsplatform voor jonge talenten is, uniek in zijn soort...”

Dick van Iperen: “Ik heb Slotemaker persoonlijk gekend en ervaar de raceschool als een groot deel van mijn leven. De overdracht is dan ook een geen eenvoudige beslissing, maar ook voor Frank dringt de tijd. Ondanks zijn 100% inzet blijf ik over zijn schouder meekijken, want RSZ laat je nooit los”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet