Chrono NK 2-takt

Chrono: Wisselende omstandigheden tijdens tweede Chrono

img_1247
Wisselende omstandigheden, zo zouden we de tweede wedstrijd van het Chrono kampioenschap op Circuit Park Berghem kunnen omschrijven. Wie de beste set-up kon vinden voor droge en natte omstandigheden maakte veel kans op de overwinning. Sommige talenten kwamen bovendrijven, anderen gingen kopje onder.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Dimitri van Beveren - Fotogeplaatst.nl

In de Micro Max was het Glenn van Berlo die er met de dag zege vandoor ging. Nelson Berghuis werd tweede, voor Kas Haverkort.
Dylan Buys voelde zich duidelijk goed op het Nederlandse asfalt. Hij verzekerde zich met een tweede en eerste plaats van dagwinst bij de Mini Max. Richard Verschoor en Aaron Valster verdeelden de andere podium plekken.

img_0543

Ook de Junioren kregen af te rekenen met moeilijke omstandigheden. Stefano van Galen leek zich daar weinig van aan te trekken door vol de winst te pakken. Sam Schippers haalde met Team TKP weer een podium binnen en ook Finn Kooijman reed goed met een derde plaats al gevolg.

Tien deelnemers in de Rotax Senior Max, het is ooit anders geweest.
Maar of je nu met veel bent, of met weinig, racen moet je altijd. Danny Siemensma heeft dat goed begrepen en knalde naar winst. Willem Jan de Loos werd tweede voor ervaren rot Ed Brand.
In de Rotax Olympisch, was Dominique Snoeks de concurrentie te snel af. Kevin den Oude en John Peeters werden respectievelijk tweede en derde.

img_1075

In tegenstelling tot de BMC, wel plaats voor de DD2 bij de Chrono.
Jim Ringelberg had het erg naar zijn zin in de regen en was Xen de Ruwe te snel af. Giel Bonder werd derde.
De DD2 Master klasse werd gewonnen door Dennis Kroes, voor hem is deelnemen aan de volgende wedstrijden voldoende om zich te verzekeren van een nieuw Grand Finals avontuur. Chris Groen werd tweede, Ronald Happel derde.

De RTL GP Drivers van de dag waren: Richard Verschoor in de Mini Max en Tom Meijer in de Rotax Junior.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet