Diversen

DKM terug aan het front met snaarstrakke organisatie en spannende wedstrijden.

Terwijl er in Bahrein gestreden wordt om de overwinning in de formule 1 vindt er in Kerpen de strijd om de Deutsche Kart Meisterschaft plaats. Aan de start 25 nederlanders die al jaren een stempel drukken op deze kampioenschappen, tevens staat de halve wereldtop die we ook vinden tijdens de WSK wedstrijden aan de start wat de DKM het sterkste kampioenschap van Duitsland maakt. Hier onder een kort verslag van de spannende wedstrijden met meerdere Nederlanders in de hoofdrol.

120422dkmkerpen6

Tekst: Raymond Lansink
Fotos: Michael Melis ~ Carpy.nl

DKM/KF1:

Race één: Energy fabrieks rijder Olsen wint.

Na 5 ronden leek de eerste race van de DKM KF1 al beslist. De regerend DJKM kampioen Dennis Olsen (Energy / TM) nam direct na de start de leiding en bouwde deze continu uit. Maar zijn achtervolgers aangevoerd door Maksimillian van Meever (Tony-Kart/TM), John Norris (Mach1/TM), Michael Waldherr (RK / BMB) en Dennis Marshall (Birel / TM) zetten de achtervolging in en kwamen snel dichterbij. Olsen, leunend op zijn internationale ervaring rijd met een minimale voorsprong de winst in deze openingsrace van de DKM naar huis.

Race twee: DKM verrassende overwinning voor Thomas Krebs.
Na al het gehele weekend tot de snelsten te behoren maar een ongelukkige crash in de series zaterdag pakt de Deen Thomas Krebs (Maranello / TM) met een uitstekende prestatie de overwinning in de finale. In de turbulente startfase van de wedstrijd die Dennis Olsen en John Norris de mannen van de eerste rij niet door kwamen , pakte Thomas Krebs de leiding en was voor zijn achtervolgers niet meer te houden. Met een voorsprong van enkele seconden passeerde de jongeling van RS motorsport de geblokte vlag als winnaar. Nummer twee Andre Matisic (Gillard / Parilla) passeerde nipt voor de Ier John Norris de finishlijn. De mach1-piloot uit Ierland was vrijwel continu de snelste man op de baan en nam door zijn derde plek de leiding in het klassement.

120422dkmkerpen2


DJKM/KF3:

Race één: DJKM/KF3 een Duits Nederlands onderonsje
Het ging er heet aan toe tijdens de eerste race van de junioren. Pole sitter Kim-Luis Schramm (Zanardi / Parilla) en Benedictus Gentgen (Tecno / TM) leverden gedurende de gehele race een spannende strijd, waarin niet minder dan vijf keer de van plek gewisseld werd met spectaculaire inhaal acties. Maar dit racen tegen elkaar bracht niet het gewenste resultaat. De slim rijdende Tony Wolf (Energy / TM), en Stan Pex (Zanardi / Parilla) rijden samen het gat dicht naar de twee leiders en pakken de één, twee in deze spannende race.

Race twee: Last minute overwinning voor Stan Pex
De overwinning van de jongste Pex komt hier echt als een verrassing. Vanaf het begin leidde de winnaar van Race één Toni Wolf het veld van 34 rijders in de KF3, en leek Toni die bijna op Kerpen woont onaantastbaar. Echter, in de laatste fase van de wedstrijd kwam Stan the Man, Pex op stoom en reed het gat naar Toni Wolf dicht. In de laatste ronde waagde Pex een succesvolle aanval in de Wolfgang Graf Berghe von Trips bocht op de Energy piloot Wolf en pakte op zijn Zanardi de overwinning. Wolf had nog een seconde voorsprong over op Martijn van Leeuwen (Zanardi / Parilla), Egor Stupenkov (Gillard / Parilla) en Kim-Luis Schramm.
Na twee races leidt Toni Wolf de DJKM/KF3 en wordt hij op de voet gevolgd door Stan Pex.

120422dkmkerpen4


DSKM:

Race één DSKM/KZ2 Joey Hanssen wint na fotofinish
Spannender kan het DSKM seizoen niet worden gestart. Over de gehele afstand van 23 ronden bleef het veld dicht bij elkaar en de beslissing viel eerst in de laatste meters van de race. De Nederlander Joey Hanssen (Luxor Kart / TM) was gedurende deze 23 ronden in staat om de aanvallen van zijn achtervolgers Juodvirsis Simas (Energie / TM) en Joritt Pex (CRG / Maxter) te pareren, de enige rijder die Joey passeren kon was Marco Zanchetta maar deze viel direct daarna uit met technische problemen. Binnen 0,4 seconden komen Hanssen, Simas en Pex over de finishlijn en laat Nederland zien over rijders te beschikken van wereldklasse.

Tweede Race DSKM/KZ2: Regerend kampioen Pex Strikes Back
Deze race liet zien van wat voor niveau de wedstrijden om het Duits kampioenschap zijn. Als aan een touwtje reden de eerste 15 rijders van het veld in het begin van deze top wedstrijd. Tegen het midden van de race weekten Jorrit Pex (CRG / Maxter) en Joey Hanssen (Luxor Kart / TM) zich los van hun achtervolgers. Er was één achtervolger die het nog niet op gaf, komend van de dertiende plaats reed de Duitser Marcel Jeleniowski (Tony Kart / Vortex) naar voren. Marcel kwam nog tot op de bumper van Joey Hannsen maar het was te laat om Joey en Jorrit Pex in te halen en zo bleef de volgorde onveranderd met een Nederlandse één twee.


120422dkmkerpen5

Alle resultaten zijn te vinden op: http://live2012.kart-data.com/DKM1/
Fotos volgen vanaf woensdag op :  http://www.carpy.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet