Persberichten

Persbericht: Team Bleekemolen tevreden met seizoensstart Porsche Mobil1 Supercup in Bahrein

220412_team_bleekemolen

Op het 5,417 kilometer lange Sakhir Circuit in Bahrein startte het seizoen in de Porsche Mobil1 Supercup met twee wedstrijden. Team Bleekemolen schreef twee nieuwe Porsche 911 GT3 Cup-auto’s in voor de beide Nederlandse coureurs Sebastiaan Bleekemolen en Jeroen Mul. Bleekemolen werd in de eerste race zesde en in de tweede wedstrijd achtste. Jeroen Mul, die vanuit de formulewagens komt, sloot zijn debuutrace in de Porsche-klasse als twaalfde af. In de tweede race viel hij vanwege een remprobleem uit. “Als geheel zijn we tevreden met het verloop van het weekeinde. We hebben beide lekker geracet en Jeroen heeft waardevolle ervaring opgedaan”, aldus Sebastiaan Bleekemolen.

Dit seizoen viert de Porsche Mobil1 Supercup het 20-jarig jubileum als meest prestigieuze en internationale merkencup. Natuurlijk werd ook in het Porsche-kamp de discussie over het al dan niet doorgaan van de Formule 1-Grand Prix en daarmee de Porsche-races in Bahrein van nabij gevolgd. “Eigenlijk waren de meeste betrokkenen het er al in de winter over eens dat het beter zou zijn om het hele evenement af te blazen, en die mening hebben we nog steeds. Maar goed, die beslissing lag niet bij ons en uiteindelijk werd er dus toch gereden. En eerlijk is eerlijk, echt onveilig hebben we ons er niet gevoeld”, zei Sebastiaan Bleekemolen. “Zeker, er was duidelijk meer politie langs de route tussen het hotel en het circuit, maar we hebben gelukkig geen gevaarlijke situaties beleefd.”

Toen de motoren werden gestart, stond de autosport weer in het middelpunt. In de eerste kwalificatietraining van het seizoen reed Sebastiaan Bleekemolen de elfde tijd. “Dat was zeker niet optimaal”, verklaarde de coureur zijn achterstand van bijna een seconde op de snelste rijder. “Het tijdverlies werd voornamelijk veroorzaakt door een probleem met de wegligging tijdens het remmen. Dat komt wel eens meer voor wanneer een raceauto net nieuw is. Bij het insturen van de bochten was met name de achterkant van de auto erg onrustig, wat het niet gemakkelijk maakte.” Jeroen Mul reed in de kwalificatie de 13e tijd.

210412_s_bleekemolen_bahrein

Voor de eerste race hadden de technici van Team Bleekemolen het wegliggingsprobleem aan de auto van Sebastiaan Bleekemolen adequaat opgelost. “Daarmee reed de auto gelijk een stuk relaxter”, meldde Bleekemolen na afloop van de wedstrijd, waarin hij goed naar voren kon rijden en uiteindelijk als zesde geklasseerd werd. “Ik heb een prima race gereden, leuke gevechten gehad en een goed resultaat behaald.” Overigens had de Haarlemse coureur wel enig geluk dat hij de eindstreep van de race haalde: “Tijdens de wedstrijd had ik een forse tik van Robert Lucas op het linker voorwiel gehad, waardoor het wiel zwaar beschadigd raakte. Er was zelfs een heel stuk uit het wiel! Ik had dus echt geluk dat het wiel er niet afliep en dat ik de race nog kon uitrijden.” Teamgenoot Jeroen Mul keek ook met tevredenheid terug op zijn wedstrijddebuut in de Porsche Mobil1 Supercup. “Ik had natuurlijk al met de auto getest, maar racen is nog een ander verhaal. Mijn start was niet optimaal, omdat ik niet helemaal scherp was, maar daarna kon ik goed meekomen. In de laatste ronde wilde ik nog een inhaalpoging doen voor de elfde plaats, maar daarvoor was ik net niet goed genoeg gepositioneerd. Al met al was het wel een goede race.”

In de tweede race op zondag reed Sebastiaan Bleekemolen als enige in het veld op gebruikte banden. “Desondanks kon ik het tempo goed bijhouden”, berichtte hij na afloop. “Na zeven ronden was het echter wel bekeken, toen kon ik met die banden weinig meer uitrichten. Daardoor viel ik in de slotfase nog terug van de zevende naar de achtste plaats, puur vanwege gebrek aan grip in de laatste ronden. Niettemin ben ik blij met het resultaat. We hadden de afstelling van de auto dit weekeinde echt goed voor elkaar, we kunnen terugkijken op een goede start van het seizoen.” Jeroen Mul moest vanwege ontbrekende remdruk al vroegtijdig de strijd staken. “Jammer, want hij deed daarvoor goed mee”, aldus Bleekemolen. “Hij heeft het goed gedaan bij zijn debuut in de klasse op dit circuit waar we van tevoren nog niet hadden getest.”

210412_team_bleekemolen

Om meer ervaring in het Porsche-cupracen op te doen, start Jeroen Mul komend weekeinde in de beide races om de Duitse Porsche Carrera Cup op het circuit van Hockenheim. De volgende race in de Porsche Mobil1 Supercup wordt op 13 mei verreden in het voorprogramma van de Formule 1-Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet