GT

GT: Opnieuw FIA GT3 zege voor AF Corse op nat Zolder

AF Corse heeft op Zolder de door de regen geteisterde tweede race van het Europese FIA GT3 kampioenschap gewonnen. Het Italiaanse team wisselde tijdens de verplichte pitstops naar slicks, terwijl grootste concurrent Sainteloc Racing op meer regen gokte en op regenbanden bleef rijden. Doordat een tweede regenbui lange tijd uitbleef was AF Corse uiteindelijk in het voordeel en pakten Gaetano Ardagna Perez en Giuseppe Cirò opnieuw de overwinning.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Gerlach Delissen


2012_zolder_gt3_start_gerlachdelissen
Op een natte baan was Dino Lunardi in de Sainteloc Racing Audi onverslaanbaar


Regen tijdens formatieronde zorgt voor uitstel start

Vrijwel direct nadat de auto’s aan de formatieronden waren begonnen begon het te regenen en de startprocedure werd afgebroken. Het hele veld keerde terug naar de grid, waar de teams snel de slicks wisselden voor regenbanden. Met tien minuten vertraging ging de race vervolgens na een nieuwe formatieronde van start.

Bij het ingaan van de eerste bocht ging het al mis voor Ni Amorim en David Mengesdorf. De Lamborghini van Mengesdorf raakte de curbstone en ging in de rondte. Achter hem deed Amorim vrijwel hetzelfde. Beide auto’s bleven gelukkig op de baan en werden niet geraakt. Terwijl de beide coureurs weer probeerden aan te sluiten, ging in bocht twee Michael Lyons in de rondte. Ook de Britse coureur kon zonder schade aan zijn Ferrari de race vervolgen.

In de vijfde ronde maakte Giuseppe Cirò een fout, waardoor Gregory Guilvert naar de tweede plaats in de race ging. Hij kon echter geen vuist tegen zijn teamgenoot Dino Lunardi. In de negende ronde ging Guilvert er zelf in de eerste bocht af, maar ook de Audi-coureur had geluk en raakte niets of niemand. Lunardi bleef uit de problemen en halverwege de race had de Fransman een voorsprong van bijna 14 seconden op de Ferrari van Cirò.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet