Porsche Cups

Porsche Supercup: Siedler wint race 2 in Bahrain, Van der Zande beste Nederlander op P7

psc_siedler_winnaar

Norbert Siedler startte vanaf pole, behield in de eerste bocht de leiding en kon zo redelijk eenvoudig naar zijn eerste seizoenszege rijden. Christian Engelhart kon hem wel volgen, maar niet aanvallen en René Rast kon op zijn gebruikte bandenset helemaal geen vuist maken. De winnaar van gisteren zag het leidende duo steeds iets verder van hem wegrijden en was al blij dat hij het podium nog haalde. Sebastiaan Bleekemolen had ook vandaag weer een prima start, vanaf P13 reed hij na 1 ronde al op de zevende plek. In de laatste ronde van de race zag hij echter Renger van der Zande nog langszij komen. Jeroen Mul viel in de derde ronde uit met een lekke band.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto’s: Racecam.de

Status quo
Een spannende race was het allerminst, na de eerste ronde leek er al een status quo bereikt en reden alle Porsches met wat tussenruimte van elkaar hun ronden uit. Alleen Robert Lukas zorgde ook deze tweede race op Bahrain voor wat opwinding.

Brute Pool
Was gisteren Sebastiaan Bleekemolen de dupe van een brute actie van de Pool, deze race kreeg Michael Ammermüller een flinke tik linksachter op zijn bumper. De Duitser, die zelf ook bekend staat als iemand die graag een tikje uitdeelt, kon zijn race wel vervolgen. Omdat de schade linksachter echter aanzienlijk was kreeg hij even later de ‘meatball’, zodat hij de pits moest opzoeken en zijn kans op een goede klassering over was. Een 15e en laatste plaats op een ronde van de racewinaar was zijn trieste resultaat. Het incident is tijdens de race wel ‘under investigation’ gesteld, mogelijk heeft dit nog consequenties voor de uiteindelijk 9e positie van Lukas.

Tweede incident
Dit geval stond niet op zich, want even later raakte Lukas zijn teamgenoot Stefan Rosina, waarna beide Förch Racing Porsches als in een balletvoorstelling parallel aan elkaar een fraaie pirouette aan het publiek liet zien. Ook nu konden beiden hun race vervolgen.

Rookie
Is daarmee alles over deze race gezegd dat de moeite waard is? Niet helemaal, want in de laatste fase van de race liet Kuba Giermaziak zien dat niet alle Polen brokkemakers zijn door Porsche Supercup-debutant Nicki Thiim te passeren en vervolgens snel naar Kevin Estre te rijden. De rookie van het jaar 2011 liet zich echter niet verschalken, hij zag Giermaziak elke bocht op zijn bumper kruipen, maar had op de rechte stukken meer snelheid en kon de aandringende Pool zo achter zich houden.

psc_rvdz_bahrain

Van der Zande snelle leerling
Een andere debutant die zich in de kijker reed was Renger van der Zande. Slechts een paar dagen voor de seizoensopener in Bahrain tekende onze landgenoot bij Konrad Motorsport en in beide races kwalificeerde hij zich als snelste Nederlander. Ook in beide races verloor hij bij de start terrein, maar kon hij vervolgens laten zien dat hij iemand is om dit seizoen rekening mee te houden. Hij lijkt per ronde sneller te worden en de Porsche beter te leren kennen.

Brutaal
Gestart als tiende reed hij lange tijd achter Sebastiaan Bleekemolen op een 8e positie. Zoekend naar een foutje van de ervaren Supercup-rijder leek Van der Zande met die plek genoegen te moeten nemen, maar in de tiende en allerlaatste ronde plantte hij zijn Konrad Porsche brutaal naast die van Bleekemolen en nam hij de 7e plaats over.

Klassementsleider
Daarmee waren alle kaarten in deze tweede Porsche Supercup race geschud en gaat Norbert Siedler als leider in het klassement naar Barcelona, waar op 13 mei de derde race van het seizoen op het programma staat.

psc_race2_podium

Uitslag Race 2 Porsche Supercup,
GP van Bahrain, zondag 22 april 2012
1. Norbert Siedler, Veltins Lechner Racing, 10 ronden in 20:55.702
2. Christian Engelhart, Konrad Motorsport +0.654
3. René Rast, Lechner Racing +8.086
4. Kevin Estre, Hermes Attempto Racing +10.693
5. Kuba Giermaziak, Verva Racing +10.880
6. Nicki Thiim, Hermes Attempto Racing +14.527
7. Renger van der Zande, Konrad Motorsport +17.654
8. Sebastiaan Bleekemolen, Team Bleekemolen +18.124
9. Robert Lukas, Förch Racing +18.460
10. Patrick Szczerbinski, Verva Racing +26.315
11. Stefan Rosina, Förch Racing +30.063
12. Saadon Alkuwari, Lechner Racing +37.142
13. Florian Scholze, Förch Racing +40.022
14. Sean Edwards, Konrad Motorsport +1:14.357
15. Michael Ammermüller, Veltins Lechner Racing +1 ronde

Uitgevallen: Jeroen Mul, Team Bleekemolen in ronde 3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet