GT

GT: AF Corse oppermachtig in FIA GT3 race 1 op Zolder

2012_zolder_gt3_leipertlambo11_sro
David Mengesdorf kon Giuseppe Cirò uiteindelijk niet achter zich houden

Slicks zorgen voor de beslissing in de race
Doordat de Mercedes tien seconden langer stil moest staan verloor Baumann's  teamgenoot Maximilian Buhk een aantal posities en het was Gai’s teamgenoot Michael Lyons die als eerste weer op de baan kwam, gevolgd door Ni Amorim en David Mengesdorf in de Rhino’s Leipert Motorsport Lamborghini. In tegenstelling tot Lyons wisselde zijn teamgenoot Cirò bij de verplichte pitstop naar slicks en vervolgens sneed de Italiaan door het veld als een warm mes door de boter.

Vooraan passeerde Mengesdorf al snel na de pitstops Ni Amorim en in de vierentwintigste ronde passeerde de Lamborghini-coureur de Ferrari van Michael Lyons. Achter de twee pakte Vähämäki de derde plaats af van Amorim, die vervolgens verder terug zou vallen.

Cirò kwam met grote stappen naar voren en reed op zijn slicks gemiddeld zes seconden per ronde sneller dan de concurrentie. In slechts zes ronden tijd reed de Italiaan zich van buiten de top 6 naar de leiding in de race en liep vervolgens ver uit op de rest van het veld.

In de voorlaatste ronde raakte Mengesdorf bij het inhalen nog de auto van zijn (veel langzamere) teamgenote Natalia Freidina. Gelukkig bleven de beide Lamborghini’s op de baan. Michael Lyons moest uitwijken om niet te worden geraakt door de Lamborghini van Freidina. Lyons probeerde vervolgens nog de tweede plaats op David Mengesdorf te heroveren, maar hij kwam er niet voorbij en moest genoegen nemen met de derde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet