GT

GT: AF Corse oppermachtig in FIA GT3 race 1 op Zolder

Gaetano Ardagna Perez en Giuseppe Cirò hebben op overtuigende wijze de eerste FIA GT3 race op Zolder gewonnen. Na een slechte start van de wedstrijd zorgde een geslaagde pitstop en een wissel naar slicks ervoor dat de AF Corse Ferrari 458 Italia uiteindelijk met overmacht de eerste race van het weekeinde wist te winnen.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: SRO


2012_zolder_gt3_afcorseferrari50_sro

Goede start voor Stefano Gai, slechte start Ardagna Perez
Zoals al verwacht werd de snelste auto uit de eerste kwalificatie, de Team Novadriver Audi R8 LMS, twee plaatsen naar achteren gezet, waardoor AF Corse coureur Stefano Gai in zijn Ferrari vanaf de eerste plek mocht vertrekken. Terwijl Gai als leider de eerste bocht indook ,ging achter hem teamgenoot Gaetano Ardagna Perez in de rondte. De coureur uit Venezuela sloot als laatste weer aan en kon aan een inhaalrace gaan beginnen. Cesar Campanico pakte de tweede plaats van Dominik Baumann bij het ingaan van de eerste bocht.

De top drie bleef ongewijzigd tot aan de twaalfde ronde. In de Jacky Ickx chicane maakte leider Stefano Gai een foutje waardoor zijn achtervolgers Campanico en Baumann direct konden aanvallen. Campanico probeerde zijn Audi naast de Ferrari te krijgen maar het was uiteindelijk de Mercedes van Baumann die voorbij ging aan Campanico.

In de zeventiende ronde raakten Baumann en Gai elkaar licht in de eerste bocht. Baumann kwam aan het einde van de ronde binnen voor zijn verplichte pit stop. Twee ronden later kwamen ook de leiders binnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet