Supercar Challenge

Supercar Challenge: Yelmer Buurman pakt ook overwinning in enerverende wedstrijd Supercar Challenge


120421_gt_kreijne1

In de GT-divisie had Jan van der Kooi een goede start. De Lotus-coureur kon tussen de deelnemers uit de Super GT-divisie snel een voorsprong opbouwen ten opzichte van zijn concurrenten uit de GT-divisie. Achter Van der Kooi lag Jacky van der Ende op de tweede plaats, met daarachter Charlie Frijns in de Porsche 997 GT3 Cup.

Achter de top drie ontstond na de start een interessante groep met Kees Kreijne op kop en daarachter Werner van Herck in de Mazda 3 en Wolf Nathan in de V8Star. Het viertal reed dicht bij elkaar, waarbij het Wolf Nathan lukte om de Mazda van Van Herck in te halen. De Mazda-coureur kreeg hierna een grote groep achter zich aan met onder andere Rob Knook, Carlo Kuijer, Erol Ertan, Henk Thuis en Bert Redant. Rob Knook viel na elf ronden door technische problemen uit deze groep weg.

120421_gt_v_herck1

Jacky van der Ende was ondertussen onder zware druk komen te staan van Charlie Frijns en Kees Kreijne. Van der Ende kroop op zijn beurt steeds meer naar Jan van der Kooi toe, die na een goede start zijn tijden steeds langzamer zag worden. In de elfde ronde nam Van der Ende dan ook de eerste positie over van Van der Kooi. De Lotus-coureur viel hierna verder terug tot achter Charlie Frijns, Kees Kreijne en Wolf Nathan. Lang kon Jacky van der Ende echter niet genieten van zijn eerste positie, want hij moest in de twaalfde ronde door technische problemen zijn BRL stilzetten.

Na de pitstops had Kees Kreijne de eerste positie overgenomen van het duo Frijns/ Wijnen, dat met hun pitstop een aantal kostbare seconden had verloren. Wijnen viel hierdoor terug tot de vijfde positie achter Kees Kreijne, Jaap van Lagen, Carlo Kuijer en Werner van Herck.

120421_gt_v_riet1

De slotfase van de race was een slijtageslag voor sommige deelnemers uit de GT-divisie. Zo viel eerst Carlo Kuijer stil met brandstofproblemen en moest niet veel later Jaap van Lagen zijn V8Star met motorproblemen in de pitstraat parkeren. Pim van Riet was in de slotfase wel snel onderweg. Van Riet, dit jaar samen met Henk Thuis weer terug in de klasse, noteerde met zijn BMW silhouette snelle rondetijden en slaagde er nog in om zowel René Wijnen als Werner van Herck in te halen. Pim van Riet en Henk Thuis eindigden hierdoor op de tweede positie, achter Kees Kreijne. De overwinning was voor Kreijne een mooie opsteker, doordat hij afgelopen seizoen amper aan racen toe was gekomen. Van Herck eindigde met zijn Mazda op de derde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet