Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bogaerts en Van Soelen beginnen seizoen voortvarend


120421_munkhof1

In de Sport I-divisie had Eric van den Munckhof de beste start, want de bestuurder van de Focus Sport kon in de eerste ronde meteen voorbij gaan aan de Lotus van het duo Rutgers/Adams en aan de Renault Clio van het duo Polderman/Steenmetz. Ook Michael Verhagen had een goed begin van de race. De bestuurder van de Honda S2000 kon namelijk ook voorbijgaan aan de Clio van Polderman/Steenmetz.

120421_schulz1

Het duo Polderman/Steenmetz herstelde zich echter snel en pakte de derde positie weer terug van Verhagen, die bovendien meteen Lotus-coureur Guillaume Schulz achter zich aankreeg. Schulz had een sterke beginfase van de race en kon snel naar de kop van het veld rijden. Voor het duo Polderman/Steenmetz was die beginfase uiteindelijk minder goed, want zij parkeerden hun Clio in de grindbak van de chicane voor de heuvel.

Na de pitstops lag Guillaume Schulz op de eerste plaats, met daarachter Eric van den Munckhof en John van der Voort. Van den Munckhof en Van der Voort waren de gehele race in een felle strijd met elkaar verwikkeld, waarbij het Van den Munckhof was die zich constant breed maakte waardoor John van der Voort niet voorbij kon gaan aan de Focus Sport.

120421_vd_voort1

Lotus-coureur Schulz leek zeker te zijn van een overwinning, maar na de pitstops bleek dat hij te kort had stilgestaan. Hierdoor kreeg Schulz een drive-through penalty, waarna Eric van den Munckhof en John van der Voort de eerste en tweede positie over konden nemen. Aan deze klassering veranderde in de slotfase van de race niks meer. Guillaume Schulz eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

120421_been1

In de Sport II-divisie was de gehele race een spannende strijd tussen Nico Been en Rob Nieman. Nieman was van pole position gestart, maar Nico Been was het in de beginfase gelukt om aan de Clio van Nieman voorbij te gaan. Nieman drong hierna rondenlang aan bij Been, maar die hield zich sterk waardoor Nieman zijn pole position niet om kon zetten in een overwinning. Achter Been en Nieman eindigde het duo Kars Bédorf op de derde positie, met daarachter Kim Troeijen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet