Supercar Challenge

Supercar Challenge: Bogaerts en Van Soelen beginnen seizoen voortvarend

2ab7feade1004cf49b143449a2e8c52c1

BMW-coureurs Koen Bogaerts en Pieter van Soelen hebben de allereerste race in 2012 van de Supercar Challenge op hun naam geschreven. In een spannende wedstrijd, waarbij de regen de hele tijd op de loer lag, konden zij de concurrentie knap achter zich houden. Tweede werd Peter Hoevenaars, die op zeventien jarige leeftijd zijn eerste race in de Supercar Challenge reed. Robin en Ferry Monster werden in de Supersport-divisie derde. In de Sport I-divisie leek de overwinning naar Guillaume Schulz te gaan, maar hij kreeg een drive-trhough voor een te korte pitstop waardoor hij terugviel naar de derde plaats. De overwinning ging hierdoor naar Eric van den Munckhof, voor John van der Voort.

Tekst en foto's: Supercar Challenge

De weersomstandigheden waren wisselvallig op Circuit Zolder, waardoor iedereen de vraag stelde wat de beste bandenkeuze zou gaan zijn. Bij de start van de race bleef de regen echter uit, waardoor iedereen op slicks van start kon gaan. Bij deze start was Pieter van Soelen het beste weg. Van Soelen speelde bij de start een spelletje met zijn concurrenten door langzaam te blijven rijden totdat de lichten op groen gingen. Ferry Monster verkeek zich hierop waardoor hij bij de start te laat reageerde op de lichten en meteen een paar plaatsen verloor.

120421_v_soelen1

Monster verloor die plekken onder andere aan Daan Meijer en Luc de Cock, die achter Van Soelen op de tweede en derde positie de eerste bocht in schoten. Achter De Cock had ook Peter Hoevenaars een zeer goede start. De jonge coureur, gestart vanaf de tiende positie, lag na een paar bochten al op de vierde positie.

Pieter van Soelen had een goede beginfase van de race en kon in de eerste ronden een voorsprong opbouwen van meerdere seconden. Daarachter had Daan Meijer het moeilijk, want hij werd vanaf de eerste ronde op de huid gezeten door Luc de Cock en Peter Hoevenaars. Ook Bob Herber kon in de eerste ronden aansluiten bij het gevecht om de tweede plaats.

Luc de Cock en Peter Hoevenaars wisselden achter Daan Meijer verschillende keren van positie, maar in de vijfde ronde lukte het Hoevenaars om aan de Porsche van Meijer te gaan. In de tweede bocht plaatste Hoevenaars een inhaalactie bij Meijer, die hiermee naar buiten werd gedrongen. Luc de Cock en Bob Herber profiteerden meteen en konden in de daaropvolgende bochten ook de Porsche van Meijer verschalken. Hierna noteerden Hoevenaars en De Cock meteen snelle rondetijden, waardoor zij meer en meer richting Pieter van Soelen kropen. De Cock slaagde er bovendien in om Hoevenaars wederom in te halen.

120421_hoevenaars1

In de tiende ronde zorgde het weer voor een spannende wending in de race. Het begon namelijk licht te regenen, waardoor het op sommige plekken op de baan snel nat begon te worden. Bovendien kwam Pieter van Soelen de eerste achterblijvers tegen, waardoor Luc de Cock en Peter Hoevenaars zich achter Van Soelen meldden voor de strijd om de eerste positie. Ook Bob Herber was inmiddels voorbij aan Daan Meijer en was richting de kopgroep gereden.
Bob Herber voelde zich als een vis in het water met zijn BMW Z4 en mengde zich daarna in de strijd om de eerste positie. Voor Herber probeerden zowel Luc de Cock als Peter Hoevenaars om voorbij te gaan aan Pieter van Soelen, maar Van Soelen hield zich constant breed waardoor Hoevenaars en De Cock geen gaatje konden vinden. Herber profiteerde hiervan, want hij kon bij die gevechten eerst voorbij Peter Hoevenaars en daarna voorbij Luc de Cock rijden.

Herber leek daarna op weg naar de eerste positie, maar in zijn poging om aan te haken bij Van Soelen ging hij zelf in de fout. Herber ging te hard de eerste bocht in waarna zijn BMW Z4 uitbrak en Herber achterwaarts zijn auto in het grind parkeerde. De BMW-coureur zag hierdoor een goede klassering aan zijn neus voorbij gaan.

120421_monster1

Na de pitstops had Koen Bogaerts het stuur overgenomen van Pieter van Soelen, waarna het zijn beurt was om de eerste positie te behouden. Luc de Cock bleef echter sterk rijden en kon iedere ronde dichter naar Bogaerts toe rijden. In de 22e ronde slaagde De Cock erin om in de eerste plaats van Koen Bogaerts over te nemen.

Lang kon de Lotus-coureur daar niet van genieten, want een paar ronden later moest De Cock zijn auto met technische problemen in de pitstraat parkeren. Bogaerts kreeg hierdoor de eerste plaats weer in zijn schoot geworpen, en stond die eerste positie niet meer af. Pieter van Soelen en Koen Bogaerts pakten dus de overwinning in de eerste race van het seizoen, voor Peter Hoevenaars die in zijn eerste race in de Supercar Challenge knap tweede werd. Robin en Ferry Monster eindigden met de RIWAL Seat Leon SuperCopa uiteindelijk op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet