GT

GT: Audi's snelste in FIA GT3 kwalificatie op Zolder

Audi coureurs César Campaniço en Dino Lunardi hebben vanochtend op het circuit van Zolder de pole positions voor de twee races in het Europese FIA GT3 kampioenschap gepakt. In de eerste kwalificatie was de Portugees Campaniço de snelste coureur in een veld van slechts 11 auto’s. In de tweede kwalificatie was Lunardi zijn teamgenoot Gregory Guilvert te snel af.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: SRO


2012_zolder_gt3_novadriveraudi_sro
Snelste in Q1, maar start César Campaniço vanaf pole?


Nog voor er een meter in de kwalificatie was gereden, was het veld al gereduceerd tot een magere 11 auto’s. De door Reiter ingezette Camaro blies gisteren in de tweede vrije training een motor op en omdat er geen reserve motor aanwezig kon het team na afloop van de trainingen al weer inpakken. Daarnaast maakte de stewards bekend dat de Team Novadriver Audi R8 LMS twee plaatsen zou worden teruggezet wegens het gebruik van de verkeerde banden in de tweede vrije training.

César Campaniço snelste, Stefano Gai vertrekt van pole?
Vroeg in de eerste kwalificatie zette Gaetano Ardagna Perez in de AF Corse Ferrari de snelste tijd neer en toen het na enkele minuten begon te regenen leek het lastig te worden om de tijd van de Ferrari te verbeteren. De meeste auto’s keerden terug naar de pit en wachten beter weer af. Gelukkig zette de regen niet door en keerde de zon snel terug, waarna het gevecht voor pole alsnog kon beginnen.

Stefano Gai was de eerste die de tijd van zijn teamgenoot verbeterde, waarna ook Campanico en Hari Proczyk (Leipert-Lamborghini) en Dominik Baumann (Heico-Mercedes) zich in de strijd om de pole mengden. In zijn laatste ronde ging Proczyk naar de tweede plaats, terwijl Campanico de tijd van Gai weer verbeterde. Baumann drukte Gai vervolgens terug naar P3, maar de Italiaan wist uiteindelijk toch nog een snellere ronde er uit te persen waarmee hij weer terug op de tweede plaats kwam.

Door de straf voor Team Novadriver start de Audi zeer waarschijnlijk vanaf de tweede startrij. Kort na de kwalificatie heerst er echter wat onduidelijkheid over de straf. Op de officiële documenten heeft Team Novadriver inderdaad twee plekken verloren, maar het team zou in hoger beroep zijn gegaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet