Porsche Cups

Porsche Supercup: Eenvoudige zege voor Rast, Sebastiaan Bleekmolen Man of the Match

psc_rast_bahrain

René Rast eindigde afgelopen seizoen met een zege als kampioen Porsche Supercup 2011. Met een dominante zege liet hij zien dat zijn plannen voor komend seizoen niet veel anders zijn. Sebastiaan Bleekemolen reed een sterke inhaalrace. Begonnen vanaf een elfde startpositie, direct achter Porsche Supercup debutant Renger van der Zande, reed hij naar de zesde plek. Renger van der Zande eindigde als elfde, de andere Nederlandse debutant Jeroen Mul kwam als twaalfde over de finish.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Racecam.de

Kwalificatie
Tijdens de kwalificatiesessie waren er met René rast, Sean Edwards en Norbert Siedler geen verrassende namen in de top 3. Wel verrassend was de volgorde, want niet tweevoudig Porsche Supercup-kampioen Rast’s naam stond bovenaan de lijst, maar die van Oostenrijker Siedler.

Een knap resultaat in de kwalificatiesessie was er voor Nicki Thiim, die zich als rookie op P6 nestelde. De drie Nederlandse deelnemers zaten dicht bij elkaar. Porsche Supercup-debutant Renger van der Zande was op P10 de snelste onder hen, Sebastiaan Bleekemolen volgde op P11 en de tweede debutant, Jeroen Mul op P13.

Race
Zoals meestal in deze sterke merkencup werd de strijd gestreden in de beginfase van de race. Rast pakte na een prima start de leiding over van Siedler, Edwards volgde op de tweede positie en Siedler moest vanaf P3 zijn verlies nemen.

“Mijn start was fantastisch”, vertelde Rast na de race. “In de eerste bocht was ik Siedler al voorbij en moest ik me nog verdedigen, maar daarna kon ik de race controleren en zonder problemen naar de zege toerijden.”

Voor de tweede race zal het voor Rast lastiger worden om zo eenvoudig te winnen. “Siedler heeft nog een geheel nieuwe set banden gespaard uit de kwalificaties, terwijl ik op gebruikte banden sta. Dat zal dus een hele toer worden om van hem te kunnen winnen.”

Ook Edwards slaat in de beginfase toe. Hij wurmt zich langs Siedler, pakt de tweede plek en behoudt die positie tot op de finish. “Ik had geen goede start, maar eenmaal voorbij Siedler kon ik mijn positie eenvoudig vasthouden. Even kwam mijn teamgenoot Christian Engelhart nog langs mij, maar dat kon ik vrij snel rechtzetten. Rast was echter te ver weg om het hem moeilijk te kunnen maken.”

psc_sb_bahrain

Man of the match
Bleekemolen reed vanaf P11 een sterke inhaalrace, maar had een schrikmoment toen hij Robert Lukas hem vol op zijn wiel raakte. Gelukkig kon Bleekemolen wel verder om naar de uiteindelijk zesde plek te racen.

psc_wiel_sebastiaan
Foto: Sebastiaan Bleekemolen

Ondanks de problemen met zijn kapotte velg werd Bleekemolen na de race benoemd tot man van de race. “De auto was klasse”, verklaarde Bleekemolen deze goede prestatie, die echter natuurlijk niet alleen op het conto van de auto geschreven kan worden. Tussen de top drie en Bleekemolen zaten nog Michael Ammermüller – goede bekende van Sebastiaans broer Jeroen- en Christian Engelhart.

psc_sb_jm
Sebastiaan Bleekemolen en zijn teamgenoot Jeroen Mul worden dubbel op de gevoelige plaat gezet.

psc_race1_podium

Uitslag Race 1 Porsche Supercup,
GP van Bahrain, zaterdag 21 april 2012
1. René Rast, Lechner Racing, 10 ronden in 21:01.673
2. Sean Edwards, Konrad Motorsport +2.496
3. Norbert Siedler, Veltins Lechner Racing +4.332
4. Michael Ammermüller, Veltins Lechner Racing +9.045
5. Christian Engelhart, Konrad Motorsport +11.319
6. Sebastiaan Bleekemolen, Team Bleekemolen +14.016
7. Nicki Thiim, Hermes Attempto Racing +19.669
8. Kuba Giermaziak, Verva Racing +22.370
9. Kevin Estre, Hermes Attempto Racing +23.001
10. Patrick Szczerbinski, Verva Racing +24.234

psc_rvdz

11. Renger van der Zande, Konrad Motorsport +28.707
12. Jeroen Mul, Team Bleekemolen +30.248
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet