Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Chris van der Drift wint eerste wedstrijd

Dit weekend beleeft het Noord Europees Formule Renault 2.0-kampioenschap haar debuut tijdens het Beru Top 10-evenement op Motopark Oschersleben. Een sterk internationaal georiënteerd kampioenschap, met ook de nodige Nederlandse inbreng. Zo komen Chris van der Drift en Xavier Maassen uit voor het Italiaanse JD Motorsport. Het Nederlandse AR Motorsport verschijnt met ondermeer Mervyn Kool aan de start, terwijl Dennis Swart en Gwendolyn Hertzberger voor Van Amersfoort Racing rijden.

Tekst: Sander Dorsman

Een verrassing komt er vanuit MP Motorsport. Eerder maakte het team reeds bekend dat Oscar Wilkens dit seizoen voor hen rijdt. Lang was het echter stil omtrent de bezetting van de tweede knalgele bolide. Tijdens de vrije trainingen werd duidelijk dat het stuurtje van deze auto in handen is van niemand minder dan Helmert Jan van der Slik. “Gelukkig ben ik nog voor deze wedstrijd tot overeenstemming gekomen met MP Motorsport. In de winterperiode heb ik geen testkilometers kunnen maken en ik het nog nooit eerder op Oschersleben gereden. De vrije training is voor mij dan ook van essentieel belang,” vertelt Helmert Jan.

Het NEC Formule Renault 2.0 kent dit jaar 25 reguliere deelnemers. Een vol veld dus, waardoor er geconcludeerd kan worden dat de samensmelting van het Nederlands en Duits Formule Renault kampioenschap een goede zaak is. Dat het kampioenschap een competitief seizoen tegemoet gaat, blijkt wel gedurende de vrije training op vrijdag. Op een zonnig Oschersleben weet de complete top tien binnen een seconde van de snelste man een tijd op de chrono’s te klokken. Deze snelste man luistert naar de naam Chris van der Drift, op de voet gevolgd door Xavier Maassen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet