Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Pieter Schothorst kijkt uit naar seizoensopener op Hockenheim

pieter_schothorst

Komend weekend vinden de eerste races van het Northern European Cup Formule Renault 2.0 kampioenschap plaats op het circuit van Hockenheim. Met maar liefst 37 deelnemers aan de start op het Duitse Formule 1 circuit is dit een serieuze graadmeter voor Pieter Schothorst om zich met de rest te meten. De 19-jarige coureur hoopt zich binnen de top 5 te kwalificeren om zich daarna tijdens de races op te werken naar het podium.

Tekst en foto: PR

Na een lange winterstop stonden de afgelopen maanden in het teken van diverse collectieve Europese Formule Renault 2.0 tests op de circuits van Paul Ricard, Barcelona en Motorland Aragon. Dit ter voorbereiding op de Eurocup Formule Renault 2.0 in dienst van Josef Kaufmann Racing. De Amsterdammer zat er met snelle rondetijden telkens goed bij en probeert deze stijgende lijn tijdens de eerste NEC-races door te trekken. Naast de NEC-races op Hockenheim komt Schothorst ook in actie op de circuits van de Nürburgring, Assen en Red Bull Ring.

Veel zin
Pieter Schothorst: “Ik heb er mega veel zin in! Met 37 rijders aan de start is het een uitdaging om tijdens de kwalificaties van ieder 15 minuten een snelle rondetijd op de chrono’s neer te zetten. Ik ben tevreden wanneer ik me tweemaal in de top 5 weet te nestelen zodat ik me tijdens de races kan opwerken naar een plaats binnen de top 3. Verder ben ik bijzonder in mijn nopjes met mijn contract bij dit Duitse topteam. Met ruim 20 jaar ervaring en snelle teamgenoten als Alex Riberas en Stoffel Vandoorne naast me blijf ik scherp en moet ik me continu verbeteren. Bij dit team telt alleen winnen! Tenslotte wil ik McGregor en alle andere sponsors bedanken voor hun support. Ik probeer ze dit weekend met goede resultaten terug te betalen!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet