Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Jeroen Slaghekke racet bij Van Amersfoort Racing

jeroen_slaghekke_in_nec_formule_renault_2.0

Jeroen Slaghekke zet de volgende stap in zijn racecarrière. De vice-kampioen Brits Formule Ford 2011 stapt in een Formule Renault 2.0 bij het gerenommeerde Van Amersfoort Racing (VAR). Samen met het team uit Huizen wil Slaghekke dit seizoen zijn talent tonen in de Northern European Cup, dat dit weekeinde aftrapt op het Duitse circuit van Hockenheim.

Tekst en foto: PR

“Dit is de best mogelijk optie”, vertelt de 19-jarige coureur uit Wassenaar over de last minute samenwerking met het team van Frits van Amersfoort. “Het zijn lastige tijden om sponsors te vinden. Ik had graag ook in de Eurocup gereden, maar de Northern European Cup met Van Amersfoort Racing is ook een geweldige kans.” Een kans die mogelijk is gemaakt door een aantal enthousiaste sponsors. “Zonder BRG, Carrière, Happynurse, Careerfactory, Betere Banen en Wididi had ik dit seizoen niet geracet”, benadrukt de coureur.

Testen
Jeroen Slaghekke geniet alvast van de familiare sfeer bij Van Amersfoort Racing. “Ik kan weer Nederlands praten na twee jaar racen in Engeland. En dat is ook wel fijn. In je eigen taal communiceer je toch het lekkerst.” De coureur testte in totaal vijf dagen met zijn nieuwe Formule Renault. “Duidelijk minder dan de concurrentie, maar wel voldoende om de auto ook op detail te hebben kunnen verbeteren. In dat opzicht zijn we klaar voor het seizoen.”

Avontuur
Tijdens de testsessies op onder meer Assen, Hockenheim en de Nürburgring bleek Jeroen Slaghekke met regelmaat snel onderweg, maar pas aanstaand weekeinde wordt duidelijk waar de debutant staat in het NEC Formule Renault. “Een startveld van veertig auto’s heb ik nog nooit meegemaakt. Bovendien zijn ook de ervaren jongens uit de Eurocup aanwezig. Het wordt een avontuur.”

Groeien
Het doel voor dit seizoen is om door te groeien richting de snelsten in het NEC-kampioenschap. “Ik ga er hard aan werken om dit te bereiken”, aldus het ambitieuze talent. “Ik wil ook op het vaste land laten zien wat ik kan. Het belangrijkste voor nu is dat ik me alvast lekker voel in de auto, want een Formule Renault is heel wat heftiger dan een Formule Ford.”

Verheugd
Teameigenaar Frits van Amersfoort is verheugd over de komst van Jeroen Slaghekke: “Wij volgden Jeroen al een tijdje om zijn prestaties in Engeland en zijn blij dat hij dit seizoen bij ons komt racen.” Bij Van Amersfoort Racing krijgt Jeroen de Rus Roman Beregech als teamgenoot.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet