Retro

Retro 1987: Veel tumult tijdens Clubraces 10 mei 1987


alfa_achter

Squadra Bianca
Bart Rosman werd voor de tweede keer dit seizoen als winnaar bij de Supertjes afgevlagd, gevolgd door Ron Verzijlbergen die de Alfa van Jan Rozenkrans van een dertiende startplaats door het veld naar voren had gejaagd. David Hart was dit keer minder gelukkig. Hij moest de race al vanuit de pits startten en zag vervolgens lijdzaam toe hoe de motor van zijn Super in de zevende ronde de geest gaf. Een opvallende nieuwkomer was Maarten Bottelier, die de Alfa van Paul van Splunteren bestuurde en als twaalfde eindigde.

start_opels

Opel Ascona Cup
Bij de Ascona's komt er steeds meer leven in de brouwerij. Dit keer waren er al elf wagens aan de start verschenen. Trainingssnelste Egbert Top won de race nadat hij Jan van der Graaf, die het beste was gestart, was gepasseerd.

ff2000_duel

Formule Ford 2000
Bij de FF 2000's was Jaap Bokhoven oppermachtig. Hij leidde de race en won met een straatlengte voorsprong. De tweede plaats was uiteindelijk voor Jaap Abbema na een fel gevecht met Nico Versteegh. De winst bij de Dunlops 2000 ging deze keer naar Marco Keur, gevolgd door Maurice Riemersma en Jan Litjens.

Sports 2000
De Sports reden deze keer weer samen met de FF2000's, en er viel niet zoveel te beleven. Charles Zwolsman nam meteen de leiding voor Huib Onderstal, Hans Ernst en Jim Vermeulen en dat werd ook de uitslag.

start_van_dedem

Supertoerwagens
Niets nieuws onder de zon met Arthur van Dedem die voor de derde keer in successie als overwinnaar werd afgevlagd. Van Dedem maakte er tenminste nog een aardige show van door Piet Dam met zijn BMW 325i in zijn buurt te dulden. Voor de ex-rallycrosser een uitstekende gelegenheid om de kunst eens van heel nabij goed af te kijken. Paul Welther stuurde zijn Peugeot 205 GTI weer naar de overwinning in zijn klasse en dat mag een prestatie van formaat worden genoemd. Voor het eerst sinds Freek Staal met zijn rode Opel Monza op Zandvoort aantrad heeft hij de finish gehaald en dat leverde meteen de overwinning op. Opel Monza collega Joop Riemersma reed naar een tweede plaats voor Jaap van der Voorn met de Opel Commodore.

Fornule Ford 1600
Jille de kleine was er dit keer niet bij, wat Piet Bouwmeister een grote kanshebber voor de overwinning maakte. Maar al in de eerste ronde ging het mis. In het gedrang na de start zag Frans Wientjens het helemaal niet duidelijk meer, toucheerde een andere rijder, ging dwars en vloog de Tarzanbocht uit. Daarbij raakte hij de wagen van Piet Bouwmeister die hulpeloos dwars op de kerbestones kwam te staan. De marshalls begonnen razendsnel zijn wagen weg te trekken.

bouwmeister_crash2

In de haast werd de wagen vervolgens helemaal over de kop getrokken, waardoor er veel meer schade ontstond en dat het een hele klus zou worden om tijdens Pinksteren nog aan de start te kunnen komen. De race was inmiddels al lang afgebroken nadat de Belg Daniël Hellemans er hard was afgevlogen in de Gerlachbocht.

cohen_dewulf

Na de herstart ging de overwinning uiteindelijk naar de Belg Patrick Dewulf, na een fel gevecht met zijn landgenoot Stephane Cohen. Cees Vermeulen kwam als derde over de finish.

Volgende wedstrijd 8 juni 1987 Pinksterraces op Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet