Retro

Retro 1987: Veel tumult tijdens Clubraces 10 mei 1987


jeroen_hin

Produktie toerwagens
Geerlof Stam verscheen niet aan de start en dat gold ook voor Gerrit van Kouwen, die in de tweede ronde van de training de motor van zijn BMW M3 had opgeblazen. John Vos had zijn Cosworth uitgeleend aan Raymond Coronel, die ook zijn handen vol had door de matige wegligging van de wagen. De start resulteerde in een verrassende eerste plaats voor Jeroen Hin, die deze plaats kon vasthouden tot in de tweede ronde, waarna Arie Ruitenbeek er langs ging. Hin raakte vervolgens in een hevig duel verwikkeld met Raymond Coronel, die nadat de versnellingspook afbrak, zijn derde plaats moest afstaan aan Theo Koks.
 
theo_koks

In de laatste ronde ging het helemaal mis met Koks, die zonder remmen vol in de banden van de Tarzanbocht vloog. Voor hem was de race voorbij. Maar ook waren de racegoden Jeroen Hin niet goed gezind, want in de één na laatste ronde liet de motor van zijn Sierra hem in de steek en zag hij vervolgens Raymond Coronel en Henny Hemmes voorbij trekken.

In de divisie II was het Fred Krab die weer de leiding nam, maar na remproblemen terugzakte naar een derde plaats. Frans Vörös slaagde er tien ronden in om Frank Eglem achter zich te houden. Toen sloeg Eglem toe ondanks verwoede pogingen van Vörös eindigde hij als eerste. In de klasse tot 2000 cc ging de winst naar John Postmaa met de Renault 5 GT Turbo voor merkgenoten Hogendoorn en Fauchey.

oeberius

In de klasse tot 1600 cc was Berend Oeberius Kapteijn de meerdere van Nick van 't Hoff.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet