24H Series

Div: Veel belangstelling voor 24H BARCELONA van 7 t/m 9 september 2012

120419_start_24h_bcn_2011
Start van de race in 2011

Iets minder dan vijf maanden voor de 24H BARCELONA, de 24-uursrace voor GT’s, toerwagens en 24H-specials van 7 t/m 9 september, is al ruim 80 procent van het startveld gevuld. Nu vrijwel dagelijks inschrijvingen uit heel Europa binnenkomen, doen teams die nog willen deelnemen aan de 24-uursrace op het Circuit de Catalunya er goed aan, zich snel aan te melden, want zoveel plaatsen zijn er niet meer beschikbaar...

Tekst en foto's: PR

Vorig jaar ging het Nederlandse bureau CREVENTIC, goed bekend als de initiatiefnemer en organisator van de Dunlop 24H DUBAI, de samenwerking aan met het Circuit de Catalunya voor de promotie en het verbeteren van het internationale aanzien van de 24H BARCELONA. Dat resulteerde al in een succesvol evenement in 2011 met rijders en teams uit diverse Europese landen. Ook de aandacht in de media nam toe, met berichtgeving in elektronische- en printmedia en op televisie. De race van dit jaar belooft een startveld met nog meer variatie, met GT3- en GT4-auto’s, Cupauto’s, silhouet-raceauto’s en toerwagens, ingezet door teams uit Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Slowakije, Hongarije, Denemarken, Groot-Brittannië, Litouwen, Zwitserland en Turkije.

Dunlop is de exclusieve bandenpartner van het evenement
In navolging van de succesvolle ondersteuning van de Dunlop 24H DUBAI is Dunlop nu ook in Barcelona de exclusieve bandenpartner. Net zoals in Dubai rijden daardoor alle deelnemers met Dunlop-banden. Ervaren specialisten van de competitieafdeling van Dunlop zijn beschikbaar voor het geven van technische adviezen terzijde. Als extra voor alle deelnemende teams stelt Dunlop bovendien de eerste zes regenbanden voor iedere auto gratis beschikbaar. Op alle overige banden die tijdens het evenement worden gebruikt, geeft Dunlop een korting van 25 procent.

120419_nacht_24h_bcn_2011
Nachtelijke race-actie op het Circuit de Catalunya

Teams die zich nog voor de 24H BARCELONA willen inschrijven, worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor degenen die zich tijdig inschrijven (inschrijving en betaling voor 29 juni 2012) geldt een gereduceerd inschrijfgeld van 4.500 Euro inclusief BTW en brandstof. Als er na 29 juni nog plaatsen beschikbaar zijn, dan bedraagt het inschrijfgeld 5.500 Euro. Mede-organisator CREVENTIC biedt ook aantrekkelijk geprijsde hotelaccommodatie op loopafstand van het circuit aan. Budget-luchtvaartmaatschappijen hebben bovendien goedkope vluchten naar Barcelona vanaf diverse luchthavens in heel Europa. De stad Barcelona zelf, dichtbij het circuit, behoeft natuurlijk geen nadere introductie meer. Het is niet voor niets een van de populairste bestemmingen voor stedentrips ter wereld. De 24H BARCELONA vormt de ideale gelegenheid om een bezoek aan de stad te combineren met een fraaie race!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet