Formula Ford

Formule Ford: Jos Kiekens: ‘Dit is heel gaaf racen’

480_kiekens_podium_0979

Jos Kiekens, uitkomend voor Provily Racing, maakt dit jaar de overstap vanuit de Suzuki Swift Cup naar de Formule Ford. Toch lag deze overstap tot kort voor de start van het seizoen nog niet in de planning. We zochten Jos na afloop van de Paasraces op voor een gesprek in de tent van zijn team.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Bart Buijs, Co van der Gragt en Klaas Norg

480_close_9067

Kiekens steekt gelijk enthousiast van wal: “Na de Finaleraces van 2011 was ik eigenlijk wel toe aan iets anders dan nog een seizoen in de Formido Swift Cup. Ik heb daarom in de winter met verschillende auto’s getest, waaronder ook de Formule Renault 2.0. Maar omdat het seizoen al naderde, heb ik uiteindelijk gekozen voor de Formule Ford en daar heb ik absoluut geen spijt van.”

480_concentratie_8968

Kartverleden
Naar eigen zeggen is de stap naar de Formule Ford voor Kiekens makkelijker door zijn kartverleden. Ik heb in totaal zes jaar op de kart gezeten en dat helpt natuurlijk wel als je dan plaats neemt in de Formule Ford.”

480_zijaanzicht_2523

Eerste contacten
Ondanks dat Kiekens pas relatief kort voor de start van het seizoen zijn plannen definitief kon maken, waren de eerste contacten na de Finaleraces van 2011 al gelegd. “Gerben Provily belde mij al eens in het najaar van 2011 om me te interesseren voor een seizoen bij zijn team”, aldus Kiekens. “Toen de Formule Ford voor mij in beeld kwam, zijn we gaan praten met elkaar en dat heeft geleid tot mijn deelname.”

480_kiekens_groep_4410

‘Heel gaaf racen’
Kiekens is erg enthousiast over de races in de klasse en heeft tijdens de Paasraces al goed van zich laten spreken met zijn aanvallende rijstijl en knappe gevechten. Toch is het nog niet zeker of hij de rest van het seizoen er ook bij is. “Ik ben nog bezig met sponsors om de rest van het jaar ook rond te krijgen. Ik hoop het natuurlijk heel erg van wel. Ik heb het dit weekend super naar mijn zin gehad en de races zijn voor zowel de coureur als het publiek een waar spektakel. We zitten met z’n allen zo dicht bij elkaar, dat is gewoon heel gaaf racen!”

480_kiekens_duim_0973

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet