Algemeen

Dragracing: Marc Meihuizen in Speedgroup nieuwsbrief nummer 3

speedgroup_3_kop

De derde Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2012 staat online. In deze editie onder andere aandacht voor de Engelse Top Fuel-piloot Chris Andrews, de overeenkomst tussen MPM en de Nederlandse Pro Modified-coureur Marc Meihuizen en de EDRS European Drag Racing Series waarvan ook de wedstrijden op Dragstrip Drachten deel uitmaken.

Tekst: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 3 van 2012 is te lezen via de volgende link: club.speedgroup.eu/newsletters/2012/edition3

speedgroup_3_meihuizen

Blik achter de schermen
In deze editie aandacht voor Chris Andrews, de Engelse Top Fuel-piloot die een paar jaar geleden als monteur bij Lex Joon Racing werkte, met F&A Racing zijn eigen team oprichtte en na vele jaren hard werken nu door de sponsoring van Lucas Oil zijn droom in vervulling ziet gaan en een aanval gaat doen op het FIA Europees Top Fuel kampioenschap. Ook aandacht voor de Nederlandse Pro Modified-rijder Marc Meihuizen die door zijn overeenkomst met MPM International Oil Company in volledig nieuwe kleuren op de baan gaat verschijnen. Verder geeft Roger Lyrén een blik achter de schermen van het Veidec Racing Pro Stock Bike team, waaruit eens te meer duidelijk wordt dat van een rustig winterseizoen bepaald geen sprake is.

EDRS European Drag Racing Series
In editie 3 ook nog verslagen van de SFI Recertification Tour en de door ruim 72.000 (!) man bezochte 50ste editie van de Bilsport Performance & Custom Motor Show in het Zweedse Jönköping. Naast diverse andere artikelen tot slot ook nog ruime aandacht voor het concept van de EDRS European Drag Racing Series, de door Speedgroup opgezette Europese serie voor Sportsman klassen die dit jaar van start gaat met op dit moment al 27 wedstrijden op 17 verschillende banen in 7 landen. Nederland maakt onderdeel uit van de EDRS Divisie Zuid en de drie wedstrijden op Dragstrip Drachten (22-24 juni, 20-22 juli, 17-19 augustus) tellen dan ook mee voor de EDRS European Drag Racing Series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet