Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Verslag NK 4-takt Sprint Berghem


VT250 Senior, Junior & Light
Deze klasse kent een driedeling wat betreft het materiaal; de Senioren, de Junioren en de Lights. Deze klasse bevatten dit raceweekend eenentwintig rijders, waarvan het grootste deel uitkwam in de Senioren, een kleiner deel in de Lights en twee rijders met de aanduiding Junioren achter hun naam rondreden. De kwalificatie stond in het teken van de snelle Nikki Mooren. Zij zette in de kwalificatie de snelste tijd neer, een 45.058, waarmee ze een ruime twee tienden sneller was. Johan Haarsma, op de tweede plaats, zette een tijd neer van 45.296 seconden. Daaropvolgend was het Berend Dumas, met een tijd van 45.400 seconden. De snelste tijd met een Light was van Chris van Ruiten, dat was een 45.534. De tweede snelste tijd was van Lars Brugman en dat was een 45.553. Bij de Junioren was het Brian van Lith die als snelste uit de bus kwam, hij zette een tijd neer van 47.962. Waar hij zich voor Angelina Weber mee plaatst, zij zette een tijd neer van 48.358 seconden.

Bij de start van de race komt Nikki Mooren het snelste van haar lijn. Johan Haarsma weet dan aan te sluiten op de tweede plaats, waarmee beiden rijders hun plaats weten te behouden. De race opent heel snel, maar het valt vooral op dat Nikki Mooren sneller is dan de ander e rijders. Berend Dumas weet Johan Haarsma te verschalken en neemt de tweede positie in . Desondanks is het gat tussen hem en Berend Dumas al wat aan de grote kant. Het lukt Berend Dumas in de openingsfase niet om in de buurt te komen van Nikki Mooren. Bij de Lights verloopt de start goed voor Chris van Ruiten. Hij kan bij de start in ieder geval zijn positie behouden en kan de daaropvolgende ronde de weg naar voren vinden. Hij verschalkt in de openingsfase verschillende Senioren. Zijn directe concurrent Lars Brugman, ook uitkomend met een Light. Rijdt met hem mee naar voren. Hoewel beide rijders de ene na de andere Senior voor bij rijden, wordt het steeds moeilijker naar mate ze vorderen in het veld. Vooral de eerste vier rijders houden een hoog tempo aan. De leidende rijder, Nikki Mooren, gaan ongeëvenaard hard. Ze rijdt op het scherpst van de snede met overstuur op de juiste plaatsen om zodoende harder de bocht uit te komen. Nikki Mooren weet de race naar haar hand te zetten en met nog 2 minuten op de klok lijkt daar ook geen verandering meer in te komen. Nikki Mooren wint uiteindelijk met een voorsprong van vier seconden op Berend Dumas. Die net voor 6 rijdt. Bij de Lights finisht Chris van Ruiten bovenaan. Lars Brugman finisht tweede en 30 finisht daar derde. Bij de Junioren is Brian van Lith de snelste.

In de tweede race heeft Berend Dumas een goede start, maar kan Nikki Mooren haar positie behouden. De start van de Senioren verloopt vlekkeloos, maar bij de Lights wat minder. Hierdoor worden de positie al wat sneller verschoven. Bij de Senioren geeft wederom Nikki Mooren het tempo aan. De overige rijders hebben eigenlijk alleen het nakijken. Berend Dumas weet in de daaropvolgende ronden het tempo te evenaren, en kan zelfs de druk opvoeren om zodoende een fout te forceren. Het veld wordt aangevoerd door Nikki Mooren, gevolgd door Berend Dumas en gevolgd door Johan Haarsma. Johan Haarsma moet echter als snel afhaken; het lukt niet om het tempo van Nikki Mooren en Berend Dumas te ervaren. Berend Dumas is op dat moment moeilijk tegen te gaan, Berend Dumas voert de druk op. Het lukt Berend Dumas niet om een voet tussen de deur te krijgen; Nikki Mooren houdt de gaten dicht en laat Berend Dumas niet de ruimte. In de laatste fase van de race kan Nikki Mooren eveneens het tempo opvoeren. Ze loopt weg van Berend Dumas en creëert een voorsprong. Als de vlag valt is Nikki Mooren als eerste over de finish, Berend Dumas tweede en Johan Haarsma derde. Bij de Lights is het Charly Brugman die als eerste over de streep komt, gevolgd door Chris van Ruiten en Lars Brugman. Bij de Junioren is Brian van Lith wederom het snelste.

In het dagklassement staat Nikki Mooren bovenaan met zesenzestig punten voor twee excellente overwinningen. Daaronder staat Berend Dumas met zestig punten en de laatste podiumplaats is vergeven aan Johan Haarsma met vijfenvijftig punten. Bij de Lights is Chris van Ruiten de winnaar met drieënzestig punten. Tweede is Lars Brugman met achtenvijftig punten en Charly Brugman is derde met Charly Brugman met zesenvijftig punten. Bij de Junioren staat Brian van Lith bovenaan met twee overwinningen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet