Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Verslag NK 4-takt Sprint Berghem


RK1 Big Bore/ Prokart
Deze klasse is dit raceweekend verdeeld in twee kampen; de RK1’s aan de ene kant en de Prokarts aan de andere kant. In totaal rijden er negen rijders op de baan, waarvan vier RK1’s en vijf Prokarts. De RK1’s blijken in de kwalificatie het snelste. De snelste RK1 is Coen Esveld, met een snelle tijd van 51.687 seconden. De tweede RK1 is Alex Plender, met een tijd van 52.258 seconden. Xander Mensink bezet in deze klasse de derde positie met een tijd van 52.447 seconden. De vierde plaats is voor Roy van Lune. Hij heeft een tijd neergezet van 54.831 seconden. Bij de Prokarts is de snelste tijd van Koene, met een tijd van 55.962 seconden. De tweede tijd daar is Marcel vd Ekart, met een tijd van 56.057 seconden. Ivo Kroon heeft de derde positie in handen en heeft daar 57.024 over gedaan.

De start is ook in tweeën verdeeld. De RK1 start met een lege startrij tussen hen en de Prokarts. Bij de start van de eerste race komt Coen Esveld goed van de lijn. Bij de Prokarts is het Koene (met het toepasselijke startnummer 1) die het snelste wegkomt. De kwalificatie en de race verschillen om die reden vrij weinig. De leiders in beiden klassen zijn wat sneller dat het overige veld. Om die reden zien we beiden in het middenveld wat gevechten ontstaan. Bij de Prokarts zijn het Ivo Kroon en Marcel vd Ekart en bij de RK1 Alex Plender en Roy van Lune. Coen Esveld heeft een dermate grote voorsprong dat dit gevecht geen effect heeft op zijn leidende positie. Dat geldt eveneens voor de Prokarts. Als de finishvlag wordt gezwaaid is Koene overtuigend winnaar bij de Prokarts en Coen Esveld overtuigend winnaar bij de RK1’s. Gevolgd door Roy van Lune en Xander Mensink.

In de tweede race komt Coen Esveld als snelste van lijn, het is nog even spannend of hij Roy van Lune achter zich weet te houden, maar hij slaagt daar in. Coen Esveld geeft vervolgens het tempo aan. Bij de Prokarts is Marcel vd Ekart het snelste van de lijn. Hij verschalkt Koene hiermee, die van de eerste positie kon starten. De leiders van beiden klassen rijden een snelle openingsfase. Coen Esveld is onaanraakbaar. De top van de RK1’s valt als snel uit elkaar, maar bij de Prokarts niet. Koene probeert bij Marcel vd Ekart de eerste plaats weer over te nemen. Marcel vd Ekart rijdt op de bumper van Koene, maar kan de mogelijkheden niet zo snel creëren. Jammer genoeg, is het overige veld uit elkaar gevallen. Waardoor dit de enige strijd op de baan is. Met nog 6 minuten op de klok heeft Marcel vd Ekart genoeg tijd om de leiding over te nemen. In de laatste fase van de race voert Koene het tempo op, waardoor Marcel vd Ekart zijn kansen tot een overwinning ziet slinken. Op het moment dat de spanning uit de top van de Prokarts gaat, trekt deze weer aan bij de RK1’s. Coen Esveld en Roy van Lune krijgen het met elkaar aan de stok en vertonen een spannende strijd. Desondanks is het Roy van Lune niet gelukt om te passeren. Coen Esveld wint bij de RK1’s, gevolgd door Roy van Lune en Alex Plender. Bij de Prokarts wint Koene, gevolgd door Marcel vd Ekart en Ivo Kroon.

Het dagklassement ziet er als volgt uit: Bij de RK1 staat Coen Esveld bovenaan met zesenzestig punten. Op de tweede plaats staat Roy van Lune met zestig punten en de laatste podiumplaats is voor Alex Plender met vijfenvijftig punten. Bij de Prokarts staat Koene bovenaan met zesenzestig punten, op de tweede plaats staat Marcel vd Ekart met zestig punten en op de derde plaats staat Ivo Kroon met zesenvijftigpunten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet