Chrono NK 4-takt

Kartingevents: Verslag NK 4-takt Sprint Berghem


World Formula
In deze weekend verschijnen er zes rijders aan de start in dit kampioenschap. Dit is omdat enkele toezeggingen niet zijn door gegaan door karts die nog niet af waren. In het volgende raceweekend worden er minimaal drie extra rijders verwacht. Desondanks zijn de verschillen dit raceweekend vrij klein te noemen. In de kwalificatie komt Niels Brugman als snelste uit de bus. Hij weet een tijd van 52.204 seconden neer te zetten. Daaronder staat Ray Renirie genoteerd, met een tijd van 52.386 seconden. De derde positie is voor Kirstin Heikoop, zij heeft een tijd neergezet van 52.403 seconden.

Bij het geven van het startsignaal zijn Niels Brugman en Ray Renirie even snel van de lijn. Niels Brugman heeft door zijn poll een betere lijn de eerste bocht in en kan de leiding innemen. Alex Oosterhof weet van de vierde plaats zich in snel naar voren te rijden. Hierdoor sluit Alex Oosterhof achter aan op Niels Brugman. Zij gooien het tempo omhoog en rijden zich los van de rest van het veld. Alex Oosterhof open dat de aanval op de eerste positie en slaagt daar rap in. Hij neemt de leiding door bij het aanremmen van de bocht, simpelweg, later te remmen. Hij neemt de leiding over en geeft het tempo aan. Echter, Niels Brugman is niet uit het veld geslagen. Niels Brugman blijft in de buurt en zoekt de mogelijkheden om te kunnen passeren. Bij het opkomen van het rechte stuk wordt er gezocht naar ruimte. Bij het aanremmen van elke bocht is het voor Alex Oosterhof zaak om Niels Brugman in de gaten te houden. Iets over de helft van de race worden de gaten groter. Even valt de spanning weg, maar opent Niels Brugman wederom de aanval. De leiding is nog niet vastgesteld. In de laatste fase van de race weet Niels Brugman in te halen. Alex Oosterhof blijft in de buurt, maar moet nu alles op alles zetten om als eerste over de streep te komen. Het lukt Alex Oosterhof dan ook om vlak voor de finish de leiding terug te nemen, waardoor hij als eerste wordt afgevlagd. Niels Brugman wordt tweede en de derde plaats is voor Kirstin Heikoop.

In de start van de tweede race is Alex Oosterhof het snelste van de lijn en kan hiermee dat leiding behouden. Niels Brugman sluit daar achter op, maar moet in de openingsfase Kirstin Heikoop voor bij laten. Kirstin Heikoop opent gelijk de aanval op de leiding van het veld. Niels Brugman blijft overigens zoeken. De race opent snel en de eerste vier rijders weten elkaar te vinden. Alex Oosterhof geeft het tempo aan, de andere rijders heb een klein beetje het nakijken. Niels Brugman is de enige in deze groep die actief inhaalacties probeert. Kirstin Heikoop rijdt wat afwachtend op de staart van Alex Oosterhof. Er is geen ruimte voor fouten in deze groep en dat lijkt Kirstin Heikoop zich goed te realiseren. Ray Renirie bezet de vierde plaats op het moment dat Niels Brugman later weet te remmen dan Kirstin Heikoop bij de chicanes, maar Ray Renirie weet daar geen gebruik van te maken. Niels Brugman schiet snel door naar Alex Oosterhof en probeert deze van zijn plek af te stoten. Op dat moment zijn er nog vier minuten op de klok. Het lukt Niels Brugman niet. Het twee-rondenboord wordt uitgehangen. Gaat het nog lukken? Niels Brugman pusht en pusht, maar komt dat naast de baan terecht en glijdt over het gras de bandenstapel in. Strijd over. Later zal blijken dat er opzet in het spel was, jammer genoeg moet om die reden Alex Oosterhof uitgesloten worden voor de tweede race. Alex Oosterhof komt weliswaar als eerste over de finish, maar Kirstin Heikoop is de terechte winnares. Dat betekent dat de tweede plaats voor Ray Renirie is en de, teleurgestelde, Niels Brugman bezet dan de derde plaats.

Het dagklassement ziet er als volgt uit: Kirstin Heikoop bovenaan met eenenzestig punten, daaronder Niels Brugman met achtenvijftig punten. De laatste podiumplaats is vergeven aan Ray Renirie die, een klein beetje in de luwte, zevenenvijftig punten heeft verzameld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet