Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bijna 40 formulewagens voor seizoensopener op Hockenheim

hockenheim_preview

De Formule Renault 2.0 Northern European Cup beleeft een record van bijna 40 auto’s aan de start van het eerste weekend van het nieuwe seizoen op de Hockenheimring. Het aanstaande weekend markeert de start van een veelbelovende zevende editie van de serie. Behalve het indrukwekkende startveld, kunnen alle teams en coureurs zich opmaken voor serieuze gevechten voor positie in drie verschillende races.

Onder de 40 ingeschreven auto’s bevinden zich 30 inschrijvers die gegarandeerd aan elke van de acht NEC rondes zullen verschijnen. Het NEC team dat de serie organiseert, prijst zichzelf gelukkig met een vaste basis van teams die al jaren meedoen. Van Amersfoort Racing, Sl Formula Racing en het recent gefuseerde MP Manor Motorsport maken weer belangrijk deel uit van het kampioenschap. De nog te verdelen startplekken worden in Hockenheim opgevuld met bijzondere namen zoals de McLaren gecontracteerde Nyck de Vries (R Ace GP) en 2011 FIA talent Stoffel Vandoorne (Josef Kaufmann Racing).

Daarbij hebben zich ook een aantal Engelse teams bij het startveld van het NEC gevoegd. Fortec Motorsport brengt de zoon van Formule 1 wereldkampioen Damon Hill, Josh Hill mee, samen met andere talenten zoals Jake Dennis, Dan de Zille en Shanaan Engineer. Mark Burdett Motorsport is er het hele seizoen bij met de Braziliaanse Gabriel Casgrande.

Het weekend start op vrijdag 19 april met twee vrije trainingen om 10.15 en 14.00. Beide kwalificatiesessies volgen op vrijdag om 17.00. De officiële start van het kampioenschap staat gepland voor de zaterdag om 12.20, gevolgd door de tweede en derde race op zondag om 10.50 en 14.10.

Alle races en verslagen zijn te vinden op www.necup.com en kunnen ook gevolgd worden via livetiming. Dit adres zal aan het begin van het evenement op de website van de Northern European Cup geplaatst worden. Daarnaast kan iedereen de serie volgen op Facebook (Formule Renault 2.0 NEC) en Twitter (@FR2NEC).Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet