Algemeen

Dragracing: Robert Hight heeft ze alle vier op een rij

4-wide-funnycar

Robert Hight had dit weekend geen enkele moeite met het getal vier. De Funny Car-piloot van John Force Racing scoorde tijdens de NHRA 4-Wide Nationals namelijk al zijn vierde opeenvolgende zege van het seizoen. In de Top Fuel klasse ging de meeste aandacht uit naar Spencer Massey. Niet alleen won de Don Schumacher Racing-rijder de finale, maar zette daarin na 1000 voet (304,8 meter) een topsnelheid op de klokken van 332,18 mph (534,5 km/u!!), een nieuw record. In de Pro Stock klasse reed Greg Anderson voor de tweede keer dit jaar naar de overwinning.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

De vijfde wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series werd verreden op zMAX Dragway in Charlotte. Als enige dragstrip ter wereld beschikt zMax over vier banen naast elkaar en de NHRA Four-Wide Nationals is dan ook de enige keer per jaar dat de rijders niet één, maar drie tegenstanders tegelijk moeten verslaan.

4-wide-hight

Winst op reactie
Voor Robert Hight leek het allemaal niet zoveel uit te maken. In de kwalificatie zette de John Force Racing-rijder al de snelste tijd op de klokken en plaatste zich probleemloos voor de finale. Daarin moest Hight het opnemen tegen zijn teambaas John Force, Cruz Pedregon en Ron Capps. Bij de start was Hight als eerste weg en hoewel Pedregon met 4,070 tegen 4,076 seconden een iets snellere tijd op de klokken zette, kon de Snap-On-rijder de Ford Mustang van Hight niet meer achterhalen. Capps passeerde als derde de finish. Voor Hight was het al de vierde opeenvolgende overwinning.

Vrijdag de 13de
Regerend kampioen Matt Hagan wist zich niet voor de eliminaties te plaatsen. Voor de Don Schumacher-rijder deed vrijdag de 13de zijn naam als ongeluksdag alle eer aan. Bij een motorexplosie werd zijn Dodge verwoest en al bleef de rijder ongedeerd, met de reserveauto lukte het op zaterdag niet meer om de juiste afstellingen voor een goede tijd te vinden.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet